Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Ο Χριστός και η Πατρίδα είναι το Α και το Ω της ζωή μας» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Να μείνουμε ενωμένοι, να πιστεύουμε στον Χριστό και να αγαπάμε την Πατρίδα μας κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στο θέμα των μεταναστών επαναλαμβάνοντας πως οι Ελληνες θέλουμε να τους βοηθήσουμε, αλλά στάθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν από τη συνεχή είσοδό τους στην πατρίδα μας.

Είπε αρχικά: «Εύχομαι μέσα στους κινδύνους που έχουμε και δεν μπορούμε να κατασταλάξουμε κάπου και να τελειώνουμε με το ποιος και πως θα κυβερνά την πατρίδα μας, μέσα από τους κινδύνους που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και μέσα από τις κινήσεις ανθρώπων ξένης θρησκείας που έχουν αναστατώσει τον κόσμο και απειλούν την υπόσταση και την ακεραιότητα κρατών όπως είναι η Συρία και το Ιράκ ακόμη και η Τουρκία, να βάλει ο Θεός το χέρι του να γαληνέψει ο κόσμος, για να υπάρξει ειρήνη και αλληλεγγύη.

Στη Θεσσαλονίκη ερχόταν ένα πλοίο με 2.000 μετανάστες και είπαμε πως δεν χωράμε άλλους. Τους αγαπάμε, αλλά δεν χωράμε. Μετά ακούσαμε ότι ένα άλλο πλοίο από τη Λιβύη με 3.000 μετανάστες έρχεται στην Ιταλία ή την Ελλάδα. Δεν χωράμε. Τους αγαπάμε, μπορούμε για λίγο να τους βοηθήσουμε και ό,τι μπορούμε κάνουμε και ως Εκκλησία με τα συσσίτια».

Ο κ.Ανθιμος έκανε και ένα σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, λέγοντας: «Να ανατείλει κι ένας καθαρός ήλιος με ανθρώπους που θα πιστεύουν στον Θεό και στην Εκκλησία, γιατί η Ελλάδα χωρίς αυτά δεν μπορεί να σταθεί. Αυτό είναι εμπειρία 2.000 χρόνων. Να μπορέσουμε ενωμένοι να είμαστε δημιουργικοί στην πατρίδα μας και να πιστεύουμε στον Θεό. Α και Ω της ζωής μας είναι ο Χριστός, και η Πατρίδα μας η Ελλάδα».

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο ανακοινωθέν που εξέδωσε την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου: «Η Αποστολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, εώρτασε χθες και σήμερα την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με κέντρο της λατρευτικής συνάξεως τον ομώνυμο ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Χθες, Σάββατο 22 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, ετελέσθη ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ενώ σήμερα, Κυριακή 23 Αυγούστου, ετελέσθησαν ο όρθρος και η αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος και πάλι του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Ο κ. Άνθιμος και στον εσπερινό και στη θεία λειτουργία ωμίλησε καταλλήλως και ανεφέρθη στο σεπτό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της μητέρας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μητέρας όλων μας. Επίσης ανεφέρθη και στην ανάγκη για την ενότητα όλων μας με τον Χριστό και την Εκκλησία μας, και στην αγάπη που πρέπει να έχωμε στην ορθόδοξο πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Κατά τον εσπερινό, τον όρθρο και την θεία λειτουργία, συμμετείχαν ιερείς και διάκονοι, και οι βυζαντινοί χοροί του ιερού Ναού με νέους ιεροψάλτες έψαλαν τα τροπάρια και τους ύμνους της εορτής με τρόπο άριστο.

Πριν το τέλος της θείας λειτουργίας, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και τους συνεργάτες του ιερού Ναού, και όλους τους χριστιανούς, απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον έγγαμο κληρικό και εφημέριο του ιερού Ναού, π. Κωνσταντίνο Μπάρη».

Δείτε το βίντεο και το κήρυγμα του Παναγιωτάτου μετά το 2:35:00…

Πηγή φωτογραφιών: Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

DSC_5298.JPG
DSC_5368.JPG
DSC_5470.JPG
DSC_5501.JPG
DSC_5510.JPG
DSC_5541.JPG
DSC_5776.JPG
DSC_5781.JPG
DSC_5865.JPG
DSC_6069.JPG
DSC_6177.JPG
DSC_6279.JPG
DSC_6280.JPG
DSC_6585.JPG
DSC_6602.JPG
DSC_6618.JPG
DSC_6645.JPG
DSC_6665.JPG
DSC_6705.JPG


Ετικέτες