Θεσσαλονίκης Ανθιμος: Ζούμε μια τρικυμία, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Επίκαιρο το σημερινό κήρυγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στις προκλήσεις των εποχών και τα μεγάλα εμπόδια που καλούμαστε ως έθνος και κράτος να ξεπεράσουμε.

«Αυτές τις ημέρες που ζούμε σ’αυτή τη λίμνη που έχει σαπίσει και αναβλύζουν από εκεί η απιστία στον Θεό, παραμελισμός του Θεού και της Εκκλησίας, φριχτά πράγματα, και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν την αρμοδιότητα να ρυθμίζουν την παιδεία των παιδιών μας, αυτή είναι τρικυμία», είπε αρχικά ο κ.Ανθιμος και συνέχισε: «Τι απασχολεί περισσότερο σήμερα; Τα οικονομικά, τα πολιτικά, τα βουλευτικά και άλλα. Μέσα σε όλα αυτά δεν ενδιαφέρει η Πίστη. Κι έχουν βάλει στην άκρη τα εθνικά θέματα, που είναι πολύ επικίνδυνο. Θέλουμε στην πατρίδα μας να λάμψει η πατροπαράδοτη Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη, γιατί κινδυνεύουμε από πολλά πράγματα. Δεν πρέπει όμως, να φοβόμαστε, αν και τα πράγματα είναι δύσκολα. Ετσι, καταλήγουμε στην προσευχή. Είναι μια τρικυμία στη ζωή μας, και δεν έχει να κάνει με τα πολιτικά»

Ο κ.Ανθιμος σχολίασε και τη μεγάλη είσοδο μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας: « Βλέπουμε τι συμβαίνει. Η Μεγάλη Βρετανία δε δέχεται τους μετανάστες. Στην Ελλάδα τους δεχόμαστε, στην Αθήνα τους έβαλαν σε μια μεγάλη πλατεία. Ας είναι για λίγο καιρό, αλλά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Παρακολουθήστε το κήρυγμά του μετά το 2:35:00…Ετικέτες