Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Είναι προς το συμφέρον μας να είμαστε με την Ευρωπαϊκή Ενωση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Είναι προς το συμφέρον να είμαστε με την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε σήμερα από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, που σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε αυτή την αναφορά σε σχέση και με τις απειλές που δέχεται η χώρα μας από τις γειτονικές χώρες και ειδικά την Τουρκία.

Ο κ.Ανθιμος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν παρέλειψε να σταθεί και στο θέμα της αθεΐας. Είπε μεταξύ άλλων: «Η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά θέματα με πιο σημαντικό, αυτή την περίοδο, τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες. Εκεί που πήγαιναν όλα να χαθούν, ίσως και με τις προσευχές που κάναμε, έφεραν συμβιβασμό, που δεν τον κρίνουμε. Να δώσει ο Θεός, μετά τους τέσσερις μήνες, να μην έχουμε άλλα χειρότερα. Αυτό είναι το καλύτερο, να συνεχίσουμε να παρακαλούμε τον Θεό. Δεν είναι καλό να λένε ότι εγώ δεν πιστεύω, είμαι άθεος. Το λέω γενικά και αόριστα. Είναι κρίμα για τον ελληνικό λαό. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Η ψυχή του καθενός θα κριθεί από τον Θεό. Όταν είμαστε υπεύθυνα άτομα στο κράτος, θα πρέπει να έχουμε μεγάλη προσοχή στο τι λέμε, πως το λέμε και σε τι αποβλέπουμε.

Δύο είναι οι άξονες της ζωής των Ελλήνων. Η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και η πατρίδα μας η Ελλάδα».

Επίσης σχολίασε, την προ ημερών πτήση του αρχηγού της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο όπου προχώρησε σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και τόνισε: «Υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα. Είναι προς το συμφέρον να είμαστε με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Αποκάλυψε μάλιστα, έναν διάλογο που είχε πριν από πολλά χρόνια με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Ράλλη όταν τότε στην Ιερά Σύνοδο είχε εκφράσει ορισμένες επιφυλάξεις για την είσοδο της Ελλάδας στην -τότε-ΕΟΚ: «Μου είπε ‘σας παρακαλώ συνεχίστε ως Εκκλησία να είστε υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Οι Τούρκοι προσπαθούν και σχεδιάζουν να πάρουν νησιά κι έχουμε στο Αιγαίο 7.000 νησιά και βραχονησίδες. Πως θα τα φυλάξουμε; Μόνο αν είναι ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος χώρος’».

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου μετά το 2:50:00…Ετικέτες