Το σχόλιο του Άνθιμου για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Για τη φαρισαϊκη μεμψιμοιρία και κακεντρέχεια στη σύγχρονη εποχή έκανε λόγο στο χθεσινό κήρυγμά του κατά την Κυριακή του Τυφλού από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. «Και σήμερα υπάρχουν μικροί Φαρισαίοι που χαίρονται οι άλλοι κι αυτοί λυπούνται…Η χαρά των άλλων είναι πειρασμός για αυτούς. Αν υπήρχε τρόπος θα κατέστρεφαν τη χαρά τους» σχολίασε ο κ. Άνθιμος…

Μια μικρή αναφορά και μόνο έκανε στα πολιτικά δρώμενα μιλώντας για έναν υποψήφιο που όπως είπε ζήτησε αναθεώρηση του Συντάγματος και χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. «Αν το κάνετε αυτό κύριε τότε Ελλάδα τέλος, του απάντησα» είπε ο κ. Άνθιμος! «Η Ορθοδοξία δε χάνεται, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο Ελλάδα τέλος και εμείς δε θέλουμε τέλος, αλλά τελιοποίηση) συπλήρωσε.. 

Επίσης μίλησε για τον προχθεσινό σεισμό, αλλά και για τις πλημμύρες στη Σερβία. 

Το… καλό όμως το κρατούσε για το τέλος….

Μιλώντας για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τις χιλιάδες Ισπανών φιλάθλων της Ρεάλ και της Ατλέτικο που ταξίδεψαν στη Λισσαβόνα προκειμένου να το νπαρακολουθήσουν είπε: «η Ισπανία είναι σαν κι εμάς. Που πάει τόσος κόσμος και ξοδεύει τόσα χρήματα για να δει έναν αγώνα;» και ζήτησε να είμαστε άνθρωποι του μέτρου! 

Δείτε το κήρυγμα από το 2.20.00

 Ετικέτες