«Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι απόλυτα ικανοποιημένη με όσα δήλωσε ο Οικ.Πατριάρχης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διέλυσε όσα σύννεφα υπήρχαν και η Εκκλησία της Ελλάδος είναι απόλυτα ικανοποιημένη απ’όσα είπε ο Παναγιώτατος για τις Νέες Χώρες», δήλωσε πριν από λίγο Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για τη σημερινή συνεδρίαση της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών υποστήριξαν οι συνεδριάσεις συνεχίζονται σε καλό κλίμα, ενώ αναμένεται να αρχίσει η υπογραφή των κειμένων της Συνόδου, αφού ήδη έχει επέλθει συμφωνία σε κάποια εξ αυτών.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές σε κείμενα που πρότεινε η Ιερά Κοινότητα του Αγίους Ορους, ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Χρυσαυγής απλώς απάντησε πως τόσο ο Οικ.Πατριάρχης όσο και οι Προκαθήμενοι τις έχουν λάβει υπόψιν.

Ιδιαίτερη μνεία υπήρξε για τον εθνοφυλετισμό τόσο από τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου όσο και από αυτόν του Πατριαρχείου της Ρουμανίας που υποστήριξε πως στα κείμενα που είναι προς υπογραφή δε θα υπάρχει καταδίκη του εθνοφυλετισμού, αλλά θα συμμερίζονται την άποψη που υπάρχει από τον 19ο αιώνα.

Δείτε τι ειπώθηκε στη σημερινή ενημέρωση…