Ε, όχι και τέτοια λόγια στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας!

Loading...


Νέο κύμα έντονης κριτικής μετά από μια περίοδο ηρεμίας  ξέσπασε για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις επιλογές της ηγετικής του ομάδας. Τελευταίο κρούσμα σε μια σειρά σοβαρών επικριτικών δημοσιευμάτων ήταν το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου στην οποία έκανε αναφορές που παρεξηγήθηκαν. Μεταξύ άλλων η εφημερίδα αναδεικνύει τη φράση «ο Χριστός ήταν ένας ασήμαντος ραβίνος»  χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη. 

1

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το σύνολο της συνέντευξης κάθε άλλο παρά είχε σκοπό να «θίξει» την θεότητα του Χριστού και η απομόνωση μιας φράσης μάλλον οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα. Εξάλλου ο κ. Κωνσταντίνου είναι ένας εκ των κορυφαίων Πανεπιστημιακών και πολύ σοβαρός άνθρωπος.

Το δεύτερο περιστατικό που αναφέρεται  στο δημοσίευμα της «Ελεύθερης ώρας» είναι πιο σοβαρό. Σε άλλη συνέντευξη καλεσμένος είπε τη φράση «οι αγιορείτες μυρίζουν από τη βρόμα». Όπως κι αν ειπώθηκε είναι απαράδεκτη και άκρως ασεβής αυτή η φράση. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια λόγια στο ραδιόφωνο της επίσημης Ελλαδικής Εκκλησίας.

Γενικότερα πάντως με αφορμή και τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι ανάγκη να γίνει μια ενδοσκόπηση στον εκκλησιαστικό ραδιοσταθμό, να αναθεωρηθούν τακτικές και μέθοδοι, να επανέλθει το Ορθόδοξο (αντί για το ψευτο κουλτουριάρικο δήθεν θεολογικό) πνεύμα και να αλλάξουν πρόσωπα. Όπως φάνηκε κατ’ επανάληψη με την υπάρχουσα ηγεσία δεν μπορεί να χαραχθεί άλλος δρόμος και το «καράβι» θα συνεχίζει να «βουλιάζει».Ετικέτες