Επιστολή του Μαρωνείας Παντελεήμονος στον Υπουργό Ανάπτυξης

Loading...


Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Επιστολή απέστειλε ο μητροπολίτης Μαρωνείας, κ. Παντελεήμων, στον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας «να παρακαμφθούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας προς καταβολήν της οικονομικής αποζημιώσεως εις τους πληγέντες κτηνοτρόφους», αναφερόμενος στα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων που σημειώθηκαν στην ακριτική Ροδόπη.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του σεβασμιωτάτου:

«Π ρ ο ς
Τον Εξοχώτατον
κ. Αθανάσιον Τσαυτάρην,
Υπουργόν Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων
Εις Αθήνας.

Εξοχώτατε κ. Υπουργέ,
Διά της παρούσης επικοινωνώ μετά της Υμετέρας Εξοχότητος, προκειμένου ως Επίσκοπος και Ποιμένας της ακριτικής και ευαισθήτου περιοχής του Νομού Ροδόπης, να Σας καταθέσω την αγωνίαν μου, αναφορικώς με τα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων της περιοχής μας, που επέφερε την νέκρωσιν εις αυτά.

Ως καλώς γνωρίζετε, διά τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας τα ζωντανά αυτά αποτελούν την μοναδικήν τους περιουσίαν, αλλά και πηγήν οικονομικής αναπτύξεως του τόπου μας.

κ. Υπουργέ,
Σας προσκαλούμεν εις μίαν αυτοψίαν εις την περιοχήν μας, προκειμένου να διαπιστώσετε διά ζώσης το μέγεθος και τις συνέπειες του προβλήματος και παρακαλούμεν, όπως κατά την εγνωσμένην ευαισθησίαν Σας ενσκύψητε εις το πρόβλημα και παρέμβητε ουσιαστικώς και καθοριστικώς εις την επίλυσίν του, παρακάμπτοντες, κατά το δυνατόν, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας προς καταβολήν της οικονομικής αποζημιώσεως εις τους πληγέντες κτηνοτρόφους.

Επικαλούμενοι πάσαν από Θεού ευλογίαν εις την ζωήν Σας προς συνέχισιν της προσφοράς Σας επ’ αγαθώ της πατρίδος μας, διατελούμεν.

Μετ’ ευχών και τιμής πάσης

        Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
      † Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
     ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»


Ετικέτες