Δ. Κούρκουλας: Αερολογίες είπε ο Τσίπρας στον Πάπα

Loading...


Στο θέμα της επίσκεψης Τσίπρα στο Βατικανό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλας στο Ρ/Σ Αθήνα 9,84. Αναφερόμενος στο παγκόσμιο ζήτημα της φτώχειας σχολίασε και όσα διημείφθησαν στη συνάντηση του Ποντίφικα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε: 

Δ. Κούρκουλας: Είναι βεβαίως ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο το αντιμετωπίζει και η χριστιανική θρησκεία, θα έλεγα ότι και η Ορθοδοξία είναι ακόμη πιο ευαίσθητη σε αυτό το θέμα της ανισότητας και της άνισης κατανομής του πλούτου και της φτώχειας.

Ίσως ο κ. Τσίπρας καλό θα ήταν να επισκεφθεί και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος είναι ένας επίσης φωτισμένος ηγέτης, πνευματικός, διότι η Ορθοδοξία έχει μεγάλη παράδοση σε αυτά τα ζητήματα.

Αυτό όμως που εμένα με εξέπληξε είναι η πολύ φθηνή –δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω αλλιώς- άποψη του κ. Τσίπρα ότι δίνουμε λεφτά στις τράπεζες και όχι στους φτωχούς. Να το λες αυτό ιδίως σε ένα Πάπα, ο οποίος προέρχεται από την Αργεντινή, ο οποίος προφανώς θα έζησε στο πετσί του τις τραγικές συνέπειες της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος στην Αργεντινή, η οποία κατάρρευση οδήγησε σε σκηνές αλλοφροσύνης, σε σκηνές επιθέσεων εναντίον σούπερ μάρκετ. Να λέει δηλαδή ότι η φτώχεια υπάρχει επειδή δίνονται τα λεφτά στους τραπεζίτες, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ φθηνή, πάρα πολύ ρηχή, άποψη. Είναι μια αερολογία. Υπάρχει πρόβλημα οξύτατης φτώχειας ειδικά στην Ελλάδα μετά την κρίση, αλλά δεν μπορούμε να απλοποιούμε σε τέτοιο σημείο, μέχρι πλήρους παραμόρφωσης της αλήθειας.

Ίσα – ίσα η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής είναι ότι διασώσαμε το τραπεζικό σύστημα και αυτοί στων οποίων τις πλάτες έγινε αυτό, πρέπει να είναι υπερήφανοι, γιατί αυτό έγινε χάρη του λαού, χάρη των καταθέσεών μας και γι’ αυτό δεν ζήσαμε, ευτυχώς μέχρι στιγμής, τις σκηνές που έζησε ο Ποντίφικας, όταν ήταν στην Αργεντινή.Ετικέτες