Γόρτυνος Ιερεμίας: Ακόμη και με το μαχαίρι στο λαιμό δεν θα αρνηθούμε την πίστη μας

Loading...


Συστάσεις προς άπαντες τους πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς να προσέχουν την παναίρεση του οικουμενισμού, να βρούν έναν πνευματικό και να προσεύχονται απευθύνει ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας σε εκδοθέν φυλλάδιό του. 

Ολόκληρο το φυλλάδιο αναφέρει: 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Φυλλάδιο 2

Αγαπητέ μου,

1. Σού εύχομαι ολόκαρδα να βρείς τον Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό και να γευθείς την γλυκειά Του αγάπη, ανώτερη από την οποία δεν υπάρχει άλλη. Έχουμε γίνει για τον Θεό, φίλε μου, όπως το ψάρι έγινε για το νερό.

2. Το ξεκίνημά σου για να βρείς και να γευθείς τον Θεό να το αρχίσεις με την προσευχή. Όταν ξυπνάς το πρωί ή προτού να πλαγιάσεις το βράδυ, πες το «Πάτερ ημών». Είναι προσευχή που έχουμε εντολή από τον Ίδιο τον Χριστό να την λέμε. Επίσης από την προσευχή σου να μην απουσιάζει η Παναγία. Η ωραιότερη προσευχή στην Παναγία, που σού συνιστώ να την λες κάθε ημέρα, είναι η εξής: «Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σού. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών». Καί αν δεν έχεις χρόνο να λες άλλες προσευχές, πες αυτήν την πεντάλογη προσευχή, που είναι καλύτερη από όλες: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με».

3. Ο άνθρωπος του Θεού, αυτός που αγαπάει πραγματικά τον Θεό, αγαπάει και τον συνάνθρωπό του και θυσιάζεται γι᾽ αυτόν. Η Αγία Γραφή μας λέει ότι οι κύριες και μεγάλες αρετές είναι η αγάπη στον Θεό και η αγάπη στον πλησίον. Καί όταν η Αγία Γραφή λέει «πλησίον», εννοεί κάθε άνθρωπο, και τον εχθρό μας ακόμη. Καί η αγάπη στον πλησίον εκφράζεται με την οικονομική βοήθεια σ᾽ αυτόν και την συμπαράστασή μας στον πόνο του και την χαρά μας με την χαρά του. Ως μεγάλη αρετή, φίλε μου, η Αγία Γραφή πάλι μας λέει ότι είναι το να μην κατηγορούμε κανέναν, αλλά να αγαπούμε όλους και να προσευχόμαστε για όλους. Το δε ύψος της αγάπης στον πλησίον είναι το να συγχωρούμε τους εχθρούς μας και να προσευχόμαστε γι᾽ αυτούς.

3. Αγαπητέ μου, μην ξεχνάς ότι είσαι βαπτισμένος στην Άγια Κολυμπήθρα και είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός. Ανήκεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έχει την αληθινή πίστη. Ρώτα, διάβασε και θα δείς μόνος σου ότι η Ορθόδοξη Πίστη μας είναι η μόνη αληθινή. Υπάρχει ένα κίνημα που λέγεται «Οικουμενισμός». Πρόσεχε μη σε πλανήσει το δόλιο αυτό κίνημα

Είναι μια μεγάλη αίρεση, είναι «παναίρεση». Η αίρεση αυτή θέλει να ενώσει την αλήθεια της πίστης μας με τα ψέματα των άλλων θρησκειών, για αγάπη τάχα, για ενότητα τάχα. Αλλά, όπως το καταλαβαίνεις, δεν μπορεί το ψέμα να ενωθεί με την αλήθεια, ούτε το φως να ενωθεί με το σκοτάδι. Εμείς οι Ορθόδοξοι με το βάπτισμά μας ορκιστήκαμε ότι θα κρατήσουμε την πίστη μας, όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ακόμη, αγαπητέ μου, και αν έρθουν χρόνια, που μας βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό για την πίστη μας, εμείς να πούμε αυτό που έλεγαν οι άγιοι μάρτυρες: «Πιό βαθιά το μαχαίρι· δεν αρνούμαι την αγάπη μου στον Χριστό και την Ορθόδοξη Πίστη μου».

4. Πρέπει να βρείς, αδελφέ μου, ένα «παππούλη», ένα πνευματικό καθοδηγό, που να σού λέει για τα ωραία της πίστης μας και την μέθοδο πως να βρείς και πως να ζήσεις τον Θεό. Αν και εγώ μπορώ να σε βοηθήσω σ᾽ αυτό, γράψε μου, σε παρακαλώ, ένα γράμμα και θα σού απαντήσω.

Με πολλές ευχές,
† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,
Ιερεμίας
Δημητσάνα Αρκαδίας
Τ.Κ. 22007 Ετικέτες