Βρεσθένης: »Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε ένας, μεγάλος και δυνατός»

Loading...


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, και σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και βαθιάς συγκινήσεως, τελέσθηκε σήμερα 28.01.2014, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο εις μνήμην και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως έξι ετών από της προς Κύριον εκδημίας του, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος υπήρξε πνευματικό παιδί και ένας από τους στενώτερους. συνεργάτες του αοιδίμου.

Παρών ήταν και ο κατά σάρκα αδελφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Ιωάννης Παρασκευαῒδης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αμβρόσιο και τους παρευρισκομένους, που προσήλθαν για να ενώσουν τις προσευχές τους διά την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, και υπογράμμισε: «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε ένας, μεγάλος και δυνατός.

Λείπει σήμερα κυρίως στα πνευματικά του παιδιά. Διότι εκείνος, από την νεανική μας ηλικία μας ενέπνευσε, εκείνος μας δίδαξε, εκείνος μας καθοδήγησε, εκείνος ενστάλλαξε στην καρδιά και την ψυχή μας την αγάπη για την Εκκλησία και τον Χριστό.

Παρά τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, με την ολόψυχη αφοσίωση και την πίστη του στο Χριστό στάθηκε όρθιος, δίνοντας σε μας το παράδειγμα της υπομονής και της εγκαρτέρησης, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Ο Θεός τον πήρε κοντά Του, ώστε πλέον, ενώπιον του επουρανίου θυσιαστηρίου, να δέεται υπέρ της Εκκλησίας και του πιστού λαού. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

alt

alt

alt

altΕτικέτες