Αρχ. Αμερικής: Oι πρόγονοί μας εμπνεύσθηκαν από την πίστη της Θεοτόκου & στις 25 Μαρτίου 1821 ξεκίνησαν έναν γενναίο αγώνα

Loading...


«Με την παρέλασή μας τιμούμε τη μνήμη και τη θυσία των πατέρων και μητέρων μας που έδωσαν τη ζωή των για να ιδρύσουν ένα έθνος οικοδομημένο επί ιστορικής και ευγενούς κληρονομιάς» ανέφερε στο εγκύκλιο μήνυμά του ο Αρχ. Αμερικής Δημήτριος για την Παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Αναλυτικά:

 

10 Απριλίου 2016
Παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Προς τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντίμους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης και Κονέκτικατ.

Προσφιλής Ομογένεια,

Στις 25 Μαρτίου γιορτάσαμε την μεγάλη και αγία Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Μετά τον θρησκευτικό και εθνικό εορτασμό των δύο επετείων, καλούμεθα τώρα να συγκεντρωθούμε και πάλι την Κυριακή, 10 Απριλίου, στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάτταν της Νέας Υόρκης για την Παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Για μας τους Ελληνορθοδόξους Χριστιανούς αυτοί οι δύο εορτασμοί συνδέονται διότι οι πρόγονοί μας εμπνεύσθηκαν από το εξαιρετικό παράδειγμα της πίστεως της Θεοτόκου, και στις 25 Μαρτίου 1821, ξεκίνησαν έναν γενναίο αγώνα για να αποτινάξουν αιώνες καταπιέσεως και να ιδρύσουν ένα ελεύθερο έθνος. Αποζητούσαν ένα περιβάλλον όπου θα μπορούσαν να εκφράσουν την πίστη τους ανοικτά, όπου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σωστές ανθρώπινες σχέσεις βασιζόμενες στην καλωσύνη και την αγνότητα και όπου η υπακοή στο θέλημα του Θεού θα ήταν το ζητούμενο. Με την παρέλασή μας τιμούμε τη μνήμη και τη θυσία των πατέρων και μητέρων μας που έδωσαν τη ζωή των για να ιδρύσουν ένα έθνος οικοδομημένο επί ιστορικής και ευγενούς κληρονομιάς.

Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε με όλη σας την καρδιά στην εφετινή Παρέλαση για να τιμήσωμε τον εορτασμό των επετείων. Όπως εμπνεόμεθα από την Εορτή και το παράδειγμα της Θεοτόκου και από την κληρονομιά της ελευθερίας μας, είθε η ενότητα και χαρά μας να προσφέρουν μαρτυρία Χριστού και να επιβεβαιώσουν την αξία και τη δύναμη της Ελληνικής κληρονομιάς μας σε όλους.

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη
† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ΔημήτριοςΕτικέτες