Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Πέρασαν δισεκατομμύρια από το γραφείο μου

Loading...


Την άποψη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολουθεί σωστή εθνική στρατηγική στις συνομιλίες για το Κυπριακό αλλά το κλειδί βρίσκεται στην Άγκυρα εξέφρασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος,ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα και προτάσεις αρκετών δισεκατομμυρίων για αγορά ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία της Κύπρου.

Mιλώντας μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ακρόπολη ο Αρχίεπισκοπος Χρυσόστομος χαρακτήρισε πρόωρο το να εκφράζεται αισιοδοξία για επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ωστόσο ότι διαπιστώθηκε από την Ιερά Σύνοδο πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακολουθεί σωστή εθνική στρατηγική:

«Αν ο Ερντογάν αφήσει ελεύθερο τον Ακιντζί να συνομιλεί μαζί μας μέχρι τέλους μπορεί να φθάσουμε σε λύση. Αν όμως επέμβει δεν πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε σε λύση. Μακάρι, εμείς του είπαμε αν συνεχίσετε αυτή την πορεία θα είμαστε μαζί σας ούτως ώστε να επιτύχειτε μια λύση, για να ζήσουν ευχάριστα και οι δύο κοινότητες».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας αφού εξέφρασε την άποψη πως μπήκε για τα καλά σε τροχιά ανάπτυξης προανήγγειλε μεγάλες πωλήσεις ακινήτων που ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή:

«Από το γραφείο μου πέρασαν δισεκατομμύρια που ήρθαν να αγοράσουν ακίνητα της Εκκλησίας και δεν κλείσαμε με κανένα πολλά δισεκατομμύρια. Μέσα στον Ιούλιο κάναμε μια μικρή πώληση και επίκειται μια μεγάλη πώληση που θέλουμε να την κάνουμε για να μειώσουμε τα χρέη μας»..

Και συμπλήρωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου με βάση τις δικές του πληροφορίες αναμένονται και άλλες μεγάλες επενδύσεις στην Κύπρο.  Ετικέτες