Αριστείδης Μπαλτάς: «Να μπουν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα με την Εκκλησία»

Loading...


Για εφ’όλης της ύλης συζήτηση με την Εκκλησία κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ημερησία», αναφέρει πως οι ρόλοι Κράτους και Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτοί.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση: «Η κίνηση του πρωθυπουργού να δώσει πολιτικό όρκο, αντί του θρησκευτικού, επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας. Επ΄ αυτού πάγιο αίτημα της Αριστεράς είναι ο διαχωρισμός. Είναι ώριμες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο;», η απάντηση που δόθηκε είναι:

«Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έλλογη και ήπια. Οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτοί. Βεβαίως, υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να ξανασυζητηθούν. Νομίζω, ότι ήταν απολύτως υποδειγματική η κίνηση του πρωθυπουργού να πάει πρώτα στον αρχιεπίσκοπο, να δείξει τον σεβασμό του προς την Εκκλησία και να δηλώσει ο ίδιος ότι δεν θα ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Ακολουθήθηκε, δηλαδή, μια ουσιαστική διαδικασία χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η πολιτική που θέλουμε να έχουμε. Να υπάρχει, δηλαδή, ένας ανοιχτός διάλογος με την Εκκλησία ώστε, σταδιακά, όλα τα προβλήματα να μπουν στο τραπέζι».Ετικέτες