Αμβρόσιος: Φτύσιμο στο πρόσωπο των «σκοταδιστών», οι οποίοι με κάθε τρόπο πολεμούν τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό

Loading...


«Το Πρόγραμμα «Hellenic Quest» τελικά, κατά τήν ταπεινή μας γνώμη, είναι ένα πολύ δυνατό φτύσιμο στο πρόσωπο όλων αυτών των «σκοταδιστών», οι οποίοι με κάθε τρόπο πολεμούν τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων στην νέα παρέμβασή του ο Μητροολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. 

Ολόκληρη η παρέμβαση Αμβρόσιου όπως αναρτήθηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο έχιε ως εξής: 

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ!
ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ!

________Την ώρα που εμείς οι Έλληνες αναλισκόμεθα στο να γκρεμίσουμε ό,τι Ελληνικό, ό,τι Ορθόδοξο, ό,τι Ωραίο… Τήν ώρα που οι Έλληνες ψηφίζουν για τα τραγούδια της Eurovision και δίδουν δώδεκα (12) βαθμούς σέ ένα τραγουδιστή-έκτρωμα του γένους των ανθρώπων, οι εκτός Ελλάδος σκεπτόμενοι και στοχαζόμενοι άνθρωποι ανακαλύπτουν, ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι κορυφαία στο είδος της! Είναι η πιό πλούσια γλώσσα του κόσμου! Είναι μια γλώσσα για δυνατά μυαλά! Καί άλλοτε είχε αναγνωρισθή η αξία της ελληνικής γλώσσης! Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν οι αρμόδιοι συνεσκέπτοντο περί του ποιά θα είναι η γλώσσα του «νέου των κόσμου», δηλ. της μεγάλης Χώρας των, την οποίαν ο Χριστοφόρος Κολόμβος (‘Ελληνας και αυτός) η Ελληνική Γλώσσα στην ψηφοφορία, που έγινε τότε, υστέρησε για μια ψήφο! Δηλ. παρά λίγο θα ήταν σήμερα η επίσημη γλώσσα της Αμερικανικής Ηπείρου!
___________Αυτό, που τότε εχάσαμε, έρχεται σήμερα να το στηρίξει η Διεθνής Κοινωνία! ‘Ερχεται τό Πρόγραμμα «Hellenic Quest», για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω! «Η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούργιες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ’ όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει», είπε κάποιος από τους πρωτεργάτες της ιδέας! «Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές ..». Το κορύφωμα της ιδέας αυτής ήλθε από τούς Ισπανούς Ευρωβουλευτές, οι οποίοι «ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
______Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Βουλευτές, Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί, Εκπαιδευτικοί και λοιποί δημόσιοι παράγοντες ή λειτουργοί, τις τελευταίες δεκαετίες βάλθηκαν να γκρεμίσουν όχι μόνον τήν αθάνατη ελληνική γλώσσα, αλλά και την ιστορική μνήμη, την αγάπη πρός την Πατρίδα, το σεβασμό πρός τόν Σωτήρα Χριστό, την ένταξή μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, την Ορθόδοξη πίστη κλπ., όλα δηλ τα ερείσματα του Ελληνισμού, τα οποία συγκεφαλαιώνονται σε δύο και μόνον λέξεις: «Ελληνοχριστικός Πολιτισμός». Στις ημέρες μας δυστυχώς ακόμη και Ορθόδοξοι Ιεράρχες ή και Πανεπιστημιακοί Καθηγηταί της Θεολογίας «σερβίρουν» ιδέες όπως «την Μετα-Πατερική Θεολογία» ή την «Αναθεώρηση των Ιερών Κανόνων» καί άλλα «τρελλά» θεωρήματα!!!!
________Το Πρόγραμμα «Hellenic Quest» τελικά, κατά τήν ταπεινή μας γνώμη, είναι ένα πολύ δυνατό φτύσιμο στο πρόσωπο όλων αυτών των «σκοταδιστών», οι οποίοι με κάθε τρόπο πολεμούν τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό, όποιοι κι άν είναι, όπου και αν ανήκουν!
Αίγιον, 19 Μαΐου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

*******************************
Hellenic Quest
Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του
Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της
οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα
εκμάθησης της Ελληνικής,
επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που
θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει
καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ’ όσες ο
άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του
παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές  ικανότητες.
Γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης!
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας… Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.
Μιλώντας γι’ αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ’ αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας.
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .
 

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι ‘συμφωνήθηκε’ μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.
ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη + μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άνω θρώσκων (ο ψηλά βλέπων).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος, Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.
Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =….LAND, ΓΕΩ…, νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό….ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ….., κυκλο…., ΦΩΝΟ…., ΜΑΚΡΟ…., ΜΙΚΡΟ…., ΔΙΣΚΟ….., ΓΡΑΦΟ…, ΓΡΑΜΜΑ…, ΣΥΝ…, ΣΥΜ….., κ.λπ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ CD = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ’ αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι’ αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.
Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.
Γι’ αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προωθήστε αυτό το μήνυμα!
Όχι για λόγους σωβινιστικούς, αλλά για να μαθαίνουμε σιγά-σιγά την αλήθεια ! Ετικέτες