Αλβανίας Αναστάσιος: Ας δεηθούμε ο ναός να καταστεί σύμβολο Ορθοδοξίας ανοιχτής-Βαρθολομαίος: Μακαριώτατε Άξιος

Loading...


Ευχαριστίες για την μέριμνα τη μητρός Εκκλησίας και τις προσωπικές ενέργειες του κ. Βαρθολομαίου για την Εκκλησία της Αλβανίας εξέφρασε στην ομιλία του στο Πατριαρχικό συλλείτουργο με αφορμή τα εγκαίνια του νέου ναού της Αναστασεως στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.  

Ευχαριστίες εξέφρασε ασφαλώς και στους άλλους παρευρισκόμενους Προκαθημένους. 

 “Η παρουσία σας συμβολίζει την ενότητα της Ορθοδοξίας.Η Εκκλησία μας είναι ένα σώμα, αυτό το Σώμα του Χριστού” επισήμανε και συμπλήρωσε “Η παρουσία σας εδώ είναι μια ευρύτερη μαρτρία της από περάτων της οικουμένης Ορθοδοξίας”

Κατόπιν μίλησε για τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του ναού, σημείωσε πως πηγή εμπνεύσεως του ναού ήταν η Αγία Σοφία , ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορους αρχιτεκτονικούς συμβολισμούς όπως για παράδειγμα τα 52 παράθυρα όσες οι εβδομάδες του έτους.
Μιλώντας για έναν τελευταίο συμβολισμό αναφέρθηκε στο “Χρέος ανακαινισμού του εαυτού μας για να είμαστε εμείς “ναοί Θεού”
“Το ζήτημα είναι πως θα καταστούμε ναοι του Αγίου Πνεύματος με την καθημερινή μας ζωή κι όχι με γενικότητες” τόνισε.

Κλείνοντας ευχήθηκε “το ολόλαμπρο αναστάσιμο φως να στηρίζει την πίστη μας , τους αγώνες μας για την πνευματικη πρόοδο του τόπου μας και του κόσμου ολόκληρου” ενώ σημείωσε ακόμη με νόημα“Ας δεηθούμε ο ναός να καταστεί σύμβολο Ορθοδοξίας ανοιχτής . Αληθινό φυτώριο πνευματικής καλλιέργειας που αγκαλιάζει όλη την οικουμένη”

Από την πλευρά του ο κ.Βαρθολομαίος χαρακτήρισε το ναό κόσμημα και καύχημα για τη χώρα και έκλεισε λέγοντας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστασιο : Μακαριώτατε Άξιος!  Ετικέτες