Άνθιμος:Καταστροφή αν μας βγάλουν από το ευρώ. Γύρω μας άλλοι εχθροί θα πιστέψουν πως «πουλί λαβωμένο εύκολα το σφάζεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Πηγή τρομακτικών απόψεων και πολλές φορές αθέων» χαρακτήρισε τα μέσα ενημέρωσης πριν από λίγo στο κήρυγμά του στην Αρχιερατική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος στο χωρίο Αγία Τριάδα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. 

«Υπάρχει ένα ρεύμα αθεΪστικό και μάλιστα με ομολογίες δημόσιες.Ο Κύριος λέει όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» σημείωσε

Επίσης είπε ότι «εξευτελιστήκαμε στα μάτια Ευρωπαίων, Αμερικανών και άλλων». «Δεν είναι άξιοι αυτοί να τους δώσεις χρήματα σκέφτονται» είπε ο κ .Άνθιμος.

Αναρωτήθηκε «τι έγιναν τα χρήματα που είχαν κάποιοι στα χέρια τους» και επισήμανε πως χρειάζεται: 

-Πρώτον να αναγνωρίζουμε ότι κάναμε λάθος

-Δεύτερον να παρακαλούμε το Θεό να μας βοηθήσει να έχουμε μια καλή απόφαση από το πολυμελές σχήμα αυτό των Ευρωπαίων που ο ένας λέει ναι και ό αλλος οχι τρεις μήνες τώρα. «Αν ο μοι γένοιτο γίνει μια κατάρρευση, ή μας βγάλουν από το ευρώ ή μας πουν ότι έχουμε πτωχεύσει θα είναι καταστροφή. Και γύρω μας έχουμε άλλους εχθρούς με εθνικά θέματα και θα πιστέψουν πως «ένα πουλί λαβωμένο θα μπορέσει εύκολα κανείς να το σφάξει» τόνισε.

Σχολίασε τις αξιώσεις των Αλβανών, την κρίση στα Σκόπια, ενώ μίλησε και για αφανή κινήματα στη Βουλγαρία. Για τον Ερντογάν είπε πως στο μυαλό του έχει συμβεί αυτό που συνέβαινε στους Ρωμαίους αυτοκράτορες. Με αφορμή τις τουρκικές εκδηλώσεις για την άλωση της Πόλης είπε:  «Τους έντυσε Γενίτσαρους. Έδειξε σε όλη την οικουμένη την κτηνωδία των Γενιτσάρων και είπε εγώ δεν φοβάμαι τίποτα»

Τέλος ζήτησε ενότητα των πολιτικών για την ακεραιόττα της πατρίδας μας 

 Ετικέτες