Παρέμβαση Άνθιμου για το μπραντεφερ των Βρυξελλών: Οι κόκκινες γραμμές μπορεί να καταστρέψουν τα πάντα (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Όταν είσαι άθεος δεν μπορείς να εκπροσωπείς τους ενθέους»

«Έχουμε αλλοιωθεί. Μερικοί σήμερα δεν θέλουν να ακούν για Θεό καθόλου» είπε κατά το κήρυγμά του στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Ι. Ναό Παναγίας Δεξιάς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Κατόπιν ανέφερε πως κάποιοι θέλουν να αποσιωπήσουν το γεγονός της ευαγγελικής επαναστάσεως του 1821.

«Πάλιωσαν αυτά δεν χρειάζονται πλέον» λένε σύμφωνα με τον Μητροπολίτη.  Κατόπιν είπε πως ζούμε σε μια τραγωδία, έχει χαθεί η μεσσαία τάξη και οδηγούμαστε σε καταστάσεις που θα υπάρχει μια πάμπλουτη ηγεσία που θα ασκεί τα δικαιώματα πυο είνια δικά μας. 

«Δεν μπορούμε να ομολογούμε την άρνηση της χριστιανικη΄ς μας ορθοδόξου πίστεως και να θέλουμε να υπηρετήσουμε τον λαόν» σχολίασε με νόημα προφανώς με αποδέκτες τους κατά δήλωσιν τους άθεους κυβερνώντες. «Όταν είσαι άθεος δεν μπορείς να εκπροσωπείς τους ενθέους» τόνισε…

Σχολίασε και τις πολιτικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο λέγοντας» «Πάνε έρχονται γυρίζουν και δυστυχώς μέχιρ στιγμής το αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο» και συμπλήρωσε «Πάλι θα χρωστάμε για πολλά χρόνια», ενώ σημείωσε πως «οι κόκκινες γραμμές μπορεί να καταστρέψουν τα πάντα». 

Αναφέρθηκε επίσης σε όσα είπε ο Αρχιεπισκοπος σχετικά με την πληροφορία περί των εικόνων στα σχολεία και επισήμανε: «Ποιος το απαιτεί αυτό; Υπάρχει κανένας νόμος; Καμια΄διάταξη;» και συμπλήρωσε «με τα μπαρ θα γεμίσουν οι ψυχές των Χριστιανών; «

Χαρακτήρισε τη γραμμή που. πάει να περάσει στην Παιδεία απελπιστική.

Τέλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη πολεμική σύγκρουση στα Σκόπια και τη χαρακτήρισε «προανακρουσμα» και αναρωτήθηκε τι θέλει να δημιουργήσει! 

Δείτε ολόκληρο το κήρυγμα από 02.07.0

 Ετικέτες