ΕΚΤΑΚΤΟ : Πανορθόδοξη Σύναξη στην Ιορδανία θα συγκαλέσει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Επιμέλεια -Γιάννης Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Με προφανή  στόχο η διαβούλευση για την εξεύρεση λύσης για το ουκρανικό και την αποφυγή ρήξης εντός της , ο καλεί τους Προκαθημένους σε Πανορθόδοξη 

Η Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα γίνει στην Ιορδανία, προκειμένου να συζητήσουν για την ενότητα της Εκκλησίας, ανακοίνωσε στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε τον ρώσο πρόεδρο κ. Β.Πούτιν συνοδεία του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλου.

«Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε, στο σπίτι μας ως Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τους αδελφούς μας, Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να συγκεντρωθούμε σε πνεύμα αδελφικής κοινωνίας ώστε να διαβουλευτούμε για τη διατήρηση της ενότητάς μας στην Ευχαριστιακή κοινωνία” εξήγησε με νόημα ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Η πατριαρχική απόφαση έπεσε σαν βόμβα σε Αρχιεπισκοπές και Πατριαρχεία που παραμένει άγνωστο εάν είχαν ενημερωθεί όλοι για αυτή την υψηλού ρίσκου κίνηση αλλά όμως που φαίνεται να κινείται σε σωστή κατεύθυνση καθώς ζητήθηκε και δημοσίως από ορισμένους Προκαθημένους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως Κύπρου, Σερβίας, Αντιοχείας.

Υπενθυμίζουμε ότι, σήμερα Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τιμήθηκε με το βραβείο του «Πατριάρχη Αλεξιου Β’» από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας κ. Κύριλλο στη Μόσχα.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Πατριάρχης Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για την τιμητική διάκριση, και ανακοίνωσε την απόφαση να φιλοξενήσει τους, Προκαθημένους των Τοπικών Ορθοδοξών Εκκλησιών για διάλογο σχετικά με τη διατήρηση της Ορθόδοξης ενότητας.