Ο λαός του Χαλεπίου στερείται την χαρά της Αναστάσεως

Loading...


Το μόνο σφάλμα αυτών των αθώων θυμάτων είναι ότι επέλεξαν να παραμείνουν στην γη των προγόνων τους

του Γ. Θεοχάρη

Σε μία συγκλονιστική αναστάσιμη έκκλησή του προς την Διεθνή Κοινότητα στις 2 Μαΐου 2016 ο Πατριάρχης των Συροϊακωβιτών Ιγνάτιος Εφραίμ Β΄ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των χριστιανών στο Χαλέπι, που πραγματοποιούνται από τις εκεί ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, με την ανοχή ή και συνενοχή των ισχυρών αυτού του κόσμου.

Ο Ιγνάτιος τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το μόνο σφάλμα αυτών των αθώων θυμάτων είναι ότι επέλεξαν να παραμείνουν στην γη των προγόνων τους».
Όλη η επιστολή-έκκλησή του έχει ως εξής:

«Ενώ όλος ο κόσμος πανηγυρίζει την εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, σύμφωνα με το Ανατολικό Ημερολόγιο, οι χριστιανοί στο Χαλέπι στερούνται την χαρά και τις εορταστικές εκδηλώσεις αυτής της χαρμόσυνης περιστάσεως και γίνονται στόχος των τρομοκρατικών οργανώσεων με πυραύλους και ρουκέτες, που έχουν ως αποτέλεσμα εκατόμβες μαρτύρων ή τραυματιών. Το μόνο σφάλμα αυτών των αθώων θυμάτων είναι ότι επέλεξαν να παραμείνουν στην γη των προγόνων τους.

Καταγγέλλοντας τις βομβιστικές επιθέσεις των τρομοκρατικών αυτών οργανώσεων κατά τη διάρκεια της Αναστάσεως του Κυρίου στις χριστιανικές περιοχές του Χαλεπίου και σε άλλες περιοχές, κάνουμε έκκληση στην Διεθνή Κοινότητα, σε όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως και στους ιθύνοντες να κάνουν ό,τι μπορούν και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να επανέλθει η ειρήνη σε αυτήν την περιοχή και σε όλη την Μέση Ανατολή.

Προσευχόμαστε στον παντοδύναμο Θεό να ελεήσει τις ψυχές «των μαρτύρων της Ημέρας της Αναστάσεως», να θεραπεύσει τους πληγωμένους και να χαρίσει την ανάρρωση στους τραυματισμένους. Είθε να μας ανακουφίσει όλους μας και να ανανεώσει μέσα μας την ελπίδα για την ανάσταση της Συρίας.
Χριστός ανέστη.»

 Ετικέτες