Ορθόδοξο Πάσχα στο βομβαρδιζόμενο Χαλέπι (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Υπό την σκιά των φοβερών βομβαρδισμών τελέστηκε εφέτος η ορθόδοξη Ανάσταση στο Χαλέπι της Συρίας.

Παρά τον κίνδυνο, όσοι Ορθόδοξοι έχουν παραμείνει στην πόλη από τους πολλούς που υπήρχαν πριν τον πόλεμο, συγκεντρώθηκαν στον μητροπολιτικό ναό του Προφήτη Ηλία, ο οποίος ήταν κατάμεστος.

Ο χρόνος έδειξε να σταματάει και οι πιστοί να βρίσκονται έξω από την σκληρή πραγματικότητα των πολύνεκρων βομβαρδισμών, ζώντας στο φώς, στην ελπίδα και στην χαρά της Αναστάσεως του Χριστού, που έχει νικήσει τον θάνατο, το κακό, το ψεύδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους τελευταίους βομβαρδισμούς υπάρχουν θύματα και μεταξύ των Ορθοδόξων, ενώ ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, καθώς οι αντάρτες στοχεύουν συχνά τις χριστιανικές συνοικίες της πόλης και φυσικά τους αθώους αμάχους που ζουν σε αυτές.

Ιδιαίτερα χτυπήθηκε η συνοικία των Αρμενίων χριστιανών, που βρίσκεται δίπλα στην ορθόδοξη.

Ο λόγος είναι ότι οι Αρμένιοι χριστιανοί, ήταν από τους πρώτους που εξοπλίστηκαν και οργάνωσαν την αυτοάμυνά τους, γεγονός που προκάλεσε την μήνη των ανταρτών.

Στον υπερυψωμένο χώρο μπροστά από το ιερό δεσπόζει η μόνιμα τοποθετημένη μεγάλη φωτογραφία του απαχθέντος και αγνοούμενου ορθόδοξου Μητροπολίτη της πόλης Παύλου και του Συροϊακωβίτη Ιωάννη.

Easter-Day-2.jpg
Easter-Day-9.jpg
Easter-Day-10.jpg
Easter-Day-11.jpg