Εκτός από “je suis charlie” θα έπρεπε να λέμε και “je suis Μalatia”…

Loading...


Για ποιο Charlie Hebdo μιλάμε; Στην Τουρκία τα χειρότερα… Αθώοι για το μακελειό σε χριστιανικό εκδοτικό οίκο!

Του Μάνου Χατζηγιάννη 

“Ουαι υμιν Φαρισαίοι υποκριταί” που χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για όσα συνέβησαν στο γαλλικό περιοδικό CHARLIE HEBDO και σφυρίζετε αδιάφορα για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. 

“Ουαι υμιν Φαρισαίοι υποκριταί” που συμπορευτήκατε πλάι πλάι με τον πρωθυπουργό μιας χώρας που πριν από λίγες μέρες άφησε ελεύθερους τους δράστες των φρικιαστικών δολοφονιών του 2007 εις βάρος μελών προτεσταντικής εκκλησίας στη Μαλάτια.

“Ουαι υμιν Φαρισαίοι υποκριταί” που ακολουθώντας την,,,μόδα της εποχής διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας διατυμπανίζοντας “je suis charlie”, αλλά τώρα φοβάστε να διαμηνύσετε “je suis Μalatia” μην τυχόν και χαλάσετε τις διπλωματικές σας σχέσεις με τους σουλτάνους της Άγκυρας….

Προ τι τόση οργή; Μα πως είναι δυνατόν να διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του μετά την απόφαση τουρκικου΄δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα να αθωώσει και να απελευθερώσει όσους κάθισαν στο σκαμνί για τη στυγνή δολοφονία των τριών χριστιανών στη Μαλάτια, πριν από οκτώ χρόνια; 

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων της φρικαλέας αυτής ιστορίας που ξεχάστηκε χωρίς να γίνουν….επανεκδόσεις και πορείες συμπαράτασης, αθωώθηκε μετά την άσκηση της δίωξης και αφέθηκε ελεύθερο.

Την περασμένη Τετάρτη το ποινικό δικαστήριο στην τουρκική πόλη Μαλάτια αξίωσε πως τρεις κατηγορούμενοι δεν είναι ένοχοι για την συγκλονιστική δολοφονία τριών υπαλλήλων του τοπικού χριστιανικού εκδοτικού οίκου το 2007. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον χριστιανικό κόσμο. Πριν να ξεκινήσουν οι διωγμοί κατά των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή. Τότε η όλη ιστορία είχε συνδεθεί από αναλυτές με την περιβόητη υπόθεση Εργκενεκον. Παρακλάδι αυτής της υπόθεσης και το αποκαλυφθεν σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από μέλη της οργάνωσης!

Έτσι, οι Holger, Yasil και Rohi Abat αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης στην αίθουσα του δικαστηρίου…

Πέταξαν προς την ελευθερία και μαζί τους πέταξε και κάθε αίσθηση δικαίου…. 

Οι φωτογραφίες των θυμάτων, δύο Τούρκοι κι ένας ΓερμανόςΕτικέτες