• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News

Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ πίσω από το χτύπημα στο Παρίσι;

Newsroom από Newsroom
08/01/2015 | 19:08
σε ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
70
SHARES
259
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Σαουδική Αραβία κα οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τα αιματηρά κτυπήματα στην Γαλλία, υποστηρίζουν κορυφαίοι Γάλλοι αναλυτές, όπως ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος, ειδικός στην Μέση Ανατολή και εμπειρογνώμονας των μυστικών υπηρεσιών Jean-Michel Vernochet, ο ίδιος προέβλεπε μια επικείμενη επίθεση της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον, σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό δίκτυο ενημέρωσης sputniknews.com μόλις πριν δέκα ημέρες!


Σύμφωνα με τον Vernochet, υπάρχουν κάποιοι που εκτός από την αναζήτηση τρόπων «για να μετατρέψουν την Ευρώπη σε γη του Ισλάμ», επιθυμούν πρωτίστως να την «μετατρέψουν πρώτα σε γη του ιερού πολέμου( Τζιχάντ)».

«Πιθανόν να έχετε ακούσει για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία, στα προάστια των μεγάλων πόλεων της Νάντ και της Ντιζόν», αναφέρει ο Vernochet. «Άτομα υπό την επήρεια ουσιών, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κρατώντας μαχαίρια. Αυτοκίνητα σε ανεξέλεγκτες πορείες ενάντια στα πλήθη, στις ίδιες πόλεις, τραυμάτισαν θανάσιμα πολλούς ανθρώπους. Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συνεχίζουν να συμβαίνουν»! τονίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Ο Γάλλος εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι, ενώ «οι αρχές προσπαθούν να υποβαθμίσουν [αυτά τα περιστατικά] ως «άσχετες περιπτώσεις», στην πραγματικότητα υπάρχει διασύνδεση .
«Οι δράστες απεικονίζονται» ως «ασταθή» πνευματικά άτομα. Αλλά ας υποθέσουμε ότι τα άτομα αυτά ενήργησαν με προσωπικά κίνητρα, αυτό θα καθιστούσε τα πράγματα πολύ καλύτερα «φαινομενικά».
Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που θεωρούν πολύ προσεκτικές και προσχεδιασμένες τις ενέργειές των ατόμων αυτών, οι οποίες έχουν ως στόχο την πρόκληση [τρόμου], ενέργειες που μπορεί να είναι πολύ πιο θανατηφόρα αποτελεσματικές, από την έως τώρα στάση των απανταχού ισλαμιστών», δηλώνει ο Vernochet.

«Ως εκ τούτου,» ο ίδιος εξηγεί ότι, «η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό της ασφαλή, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Γαλλία, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία (πιθανώς έχετε ακούσει για το τι συνέβη εκεί πρόσφατα), είναι μέλη της αμερικανικής συμμαχίας των 61 κρατών που αποτελούν τον συνασπισμό των χωρών που μάχονται τον [ISIS]».
Το χειρότερο από όλα, κατά την άποψη του δημοσιογράφου, είναι το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί ένα «κίνημα που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μπορεί στην αρχή να φαίνεται παράδοξο, ωστόσο υποκρύπτει πολλά συμφέροντα».

Ο Vernochet παρομοίασε αυτό που είδε ως ταυτόχρονη υποστήριξη των ΗΠΑ, και καταπολέμηση του ISIS, σαν κάτι ανάλογο με το «φρένο δίπλα σε ένα πεντάλ του γκαζιού σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο».
Από τη μία πλευρά, η κίνηση αυτή υποστηρίζεται και από την άλλη, βρίσκεται σε αντίθεση. Ο Vernochet σημείωσε την φαινομενικά παράδοξη αυτή συμπεριφορά κάτω από το πρίσμα των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Ο ίδιος πιστεύει ότι στον σημερινό «παγκοσμιοποιημένο» κόσμο δεν υπάρχει σε κανένα σημείο, η χρήση της έννοιας, των παγκόσμιων ή τοπικών πολέμων … [καθώς] και οι δύο αυτές έννοιες είναι στενότατα συνυφασμένες».

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην παρουσία των ισλαμιστών μαχητών από όλον τον κόσμο, που συμμετέχουν στην σύγκρουση στην Μεσοποταμία και στο Λεβάντε.
«Εκείνοι που πιστεύουν ότι μόνο τοπικοί ακτιβιστές θα συμμετέχουν σε περιφερειακές συγκρούσεις, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε την παρουσία των Τσετσένων μαχητών στην Συρία και το Ιράκ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η ροή των Ουιγούρων αγωνιστών που προέρχονταν από την Κίνα», εξήγησε ο εμπειρογνώμονας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Vernochet σημειώνει ότι ακόμη και αυτές οι χώρες, όπως είναι η Κίνα, που επιδιώκουν να αποστασιοποιηθούν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, δεν μπορούν να το κάνουν πραγματικά.
Ο ίδιος πιστεύει ότι «με την βοήθεια του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, η [Κίνα] επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνα του μπλοκ «Ρωσία-Κίνα» το οποίο μπορεί τελικά να ενωθεί με την Ινδία», κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για την αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία.

Όσον αφορά την Ινδία, ο Vernochet εξηγεί ότι υπάρχουν 400 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Ινδία, και ότι εάν ανατρέξουμε «πίσω στο 19ο αιώνα, ορισμένες ινδικές αιρέσεις [είχαν] από εκείνη την περίοδο ήδη ορκιστεί πίστη στον κίνημα Wahhabi που έγινε ευρέως διαδεδομένο στο Punjab και στο Πεσαβάρ».
Η «πραγματική κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από ό, τι εμείς [στην Δύση] πιστεύουμε, νομίζω ότι τα πράγματα κινούνται σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Την ίδια στιγμή στο βιβλίο του με τίτλο «Le Wahhabisme est-il un contre islam» ο Vernochet αναφέρει ό, τι «μια ολοκληρωμένη περιγραφή του κόσμου των μουσουλμανικών αιρέσεων είναι συνυφασμένη με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες [έχουν] μετατρέψει την Σαουδική Αραβία σε ένα όργανο πολέμου».

Ο Vernochet σημειώνει ότι το «σουνιτικό Ισλάμ [ήταν και θα είναι] πάντα εμπνευσμένο από το παράδειγμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως την ενσάρκωση του ummah ( ισλαμικού κόσμου). Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου όμως, η Δύση (η Βρετανία συγκεκριμένα) δημιούργησε ένα τέρας [στην Μέση Ανατολή] που μοιάζει κάπως με τις Ευρωπαϊκές προτεσταντικές σέκτες του 17ου αιώνα. οι αιρέσεις των προτεσταντών γέννησαν στην Αμερική, τις αιρέσεις Σούφι, οι οποίες γέννησαν το τρομοκρατικό ισλαμικό κράτος που είναι τώρα τόσο «αγαπητό» στην Ουάσιγκτον».

Ο Γάλλος ειδικός πιστεύει ότι «αυτή η κατάσταση έχει μολύνει το σύνολο της Μέσης Ανατολής, και θα γίνει η αιτία για την αντιπαράθεση μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ (που υποστηρίζεται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες), της καταστροφής του Ιράκ, της Λιβύη, του Λιβάνου, της Συρίας και του Μάλι, οι τραγωδίες συνεχίζονται έως τον Βόρειο Καύκασο… Ο κατάλογος συνεχίζεται και πιο επάνω» τονίζει ο ίδιος.
Ο Γάλλος ειδικός εμπειρογνώμονας άφησε το πιο σημαντικό για το τέλος, δηλώνοντας ότι «τώρα, αφού περάσει κάποιο διάστημα, οι ΗΠΑ, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, θα «κατασκευάσουν» έναν ολόκληρο στρατό έτοιμο να επιτεθεί στην Ευρώπη.

Αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ένας έμπειρος στρατός που δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό να τεμαχίζει κεφάλια …αποτελούμενος από πολεμιστές που αγωνίζονται από την εφηβεία τους και έχουν ήδη χάσει τα πάντα …. Δυστυχώς, από πίσω θα είναι η κακή Δύση! «, κατέληξε ο Γάλλος ειδικός.
Οι ισλαμιστές ήδη έχουν θέσει σε κίνηση τους «μηχανισμούς» τρομοκρατίας, στην γηραιά ήπειρο. Το Παρίσι ήταν μόνο η αρχή.

Χθες, ταυτόχρονα με το μακελιό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, όπως ήδη έγραψε από το βράδυ το defencenet.gr, κυκλοφόρησε το βιβλίο του πολυσυζητημένου Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ με τίτλο «Υποταγή».
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ο Ουελμπέκ είχε θέση στην πρώτη σελίδα. Θέλετε κι άλλες συμπτώσεις;
Το μυθιστόρημα, πριν καν κυκλοφορήσει, ξεσήκωσε σάλο στη Γαλλία καθώς θεωρήθηκε «ισλαμοφοβικό», αλλά πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε.
Καίτοι δεν είναι πρώτη φορά που ο Ουελμπέκ, λάτρης των λογής προκλήσεων, βάλλει με τον τρόπο του κατά των γαλλικών στερεοτύπων, τούτη τη φορά φαίνεται πως κλονίζει τη βασική σταθερά των Γάλλων που έχει να κάνει με την απώλεια της εθνικής ταυτότητας.

Ο συγγραφέας Ουελμπέκ στην «Υποταγή» εκτείνει τον μυθιστορηματικό χρόνο έως το 2022 οπότε και μια ισλαμική κυβέρνηση αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές υποστήριξαν το κόμμα του για να αποτρέψουν την άνοδο της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στην προεδρία.
Ο μουσουλμάνος Πρόεδρος πάντως καταργεί την θρησκευτική ελευθερία και επιβάλλει την μαντήλα ως υποχρεωτική καθώς και την πολυγαμία.

Για πάρα πολλούς το συγκεκριμένο βιβλίο έχει μια προφητική διάσταση, ενώ για άλλους απλώς προβάλλει με τον πλέον έκτυπο τρόπο τις μαζικές προκαταλήψεις για το Ισλάμ. Λόγω της συγκυρίας το βιβλίο του αυτή τη στιγμή έχει ξεφύγει από τη λογοτεχνική συζήτηση μεταξύ ειδικών. Ειδικά και λόγω του γεγονότος ότι στο τελευταίο τεύχος του Charlie Hebdo ο Ουελμπέκ ήταν στην πρώτη σελίδα.
Ο ίδιος πάντως, αρνείται την «ισλαμοφοβική» διάσταση που αποδίδεται στο βιβλίο του και αντιτείνει πως «το βιβλίο δεν παίρνει θέση. Ήταν πιο πολύ ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στην Λεπέν και το Front National.
Δεν ξέρω αν συμβεί το 2022, δηλαδή τόσο κοντά, αλλά σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάποια στιγμή να έχουμε μια ισλαμική κυβέρνηση στη Γαλλία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν να ζήσουν χωρίς τη θρησκεία τους. Ο αθεϊσμός και ο λαϊκισμός είναι νεκροί, όπως και η Γαλλική Δημοκρατία».





Share28Tweet18ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Άγιον Όρος και βυζαντινές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Virginia (ΒΙΝΤΕΟ)

Επόμενο άρθρο

Βουλγαρία: Απόπειρα εμπρησμού σε τζαμί στη Φιλιππούπολη

Σχετικά Άρθρα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Οργή Τραμπ για την οικονομία: Διακηρύσσει «χρυσή εποχή» χωρίς πληθωρισμό, αλλά οι Αμερικανοί δεν πείθονται 

από Γιάννης Παπανικολάου
12/12/2025 | 13:00

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Με σπάνια ένταση και εμφανή εκνευρισμό αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στα νέα δημοσκοπικά δεδομένα που καταγράφουν βαθιά δυσαρέσκεια των...

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – 4ος Χρόνος Πολέμου: 710.000 Ρώσοι Στρατιώτες στο Μέτωπο και «Ειρήνη» στα Χαρτιά

από Γιάννης Παπανικολάου
09/12/2025 | 13:00

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει διανύσει πλέον τον τέταρτο χρόνο του και, όπως επιβεβαιώνουν διεθνείς αναλυτές, η πραγματικότητα απέχει...

Ρωσική υπεροχή στον Δνείπερο: Οι τελευταίες εξελίξεις, οι απώλειες της Ουκρανίας και το μήνυμα Πούτιν 

από Newsroom
08/12/2025 | 17:30

ΡΩΣΙΑ: Απέτυχε ακόμη μία επιχείρηση ουκρανικών ειδικών τμημάτων, καθώς ομάδα πεζοναυτών που επιχείρησε να διεισδύσει με ταχύπλοο στην ανατολική όχθη...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 138k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συνεντεύξεις - άρθρα

«Σκληρή ανοιχτή επιστολή προς το Φανάρι»: Ορθόδοξος υπερπολύτεκνος ζητά δημόσια μετάνοια από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

από Γιάννης Παπανικολάου
12 Δεκεμβρίου, 2025

Φανάρι: Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί ανοιχτή επιστολή Ορθόδοξου υπερπολύτεκνου πιστού προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, με αφορμή την...

Περισσότερα

12 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός

12 Δεκεμβρίου, 2025

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Μεγαλοπρέπεια και δέος στην Κέρκυρα για τον Άγιο Σπυρίδωνα – Παρουσία του Υπουργού Εθν. Άμυνας Ν. Δένδια στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο

12 Δεκεμβρίου, 2025

13 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

13 Δεκεμβρίου, 2025

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Φανάρι – Εκκλησία Κρήτης: Ώρα επανεκκίνησης μετά τη ρήξη – Κλείδωσε η Εξαρχία, ανοίγει ο δρόμος για νέους Μητροπολίτες

13 Δεκεμβρίου, 2025

Προσευχή υπέρ κεκοιμημένων

14 Ιανουαρίου, 2017

Άγιοι Ανάργυροι: Η Θαυματουργή Προσευχή υπέρ υγείας των Αγίων Αναργύρων

1 Νοεμβρίου, 2024

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Οικουμενικός Πατριάρχης: Ο ιερός χώρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ηθική ευθύνη
  • Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Καστέλλι Πεδιάδος
  • Κύπρος: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Αθηαίνου
  • Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ
  • Ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων – Αγίου Σάββα Καλύμνου
  • Υπό την καθοδήγηση του Ελπιδοφόρου το επόμενο κεφάλαιο της πορείας του HCHC
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist