Τουρκία: Πέθανε τετραπλά εμβολιασμένος καθηγητής Παθολογίας από κορονοϊό

Ο τετραπλά εμβολιασμένος Τούρκος παθολόγος Αλί Κουρτ, που εργαζόταν στο νοσοκομείο της πόλης του Ερζερούμ στην ανατολική Τουρκία, πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο γιατρός νοσηλεύτηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν μία συγκινητική και σεμνή τελετή για τον αποχαιρετισμό του. Αναφέρθηκαν στη ζωή και την προσφορά του. Πολλοί δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Ο Επαρχιακός Διευθυντής Υγείας Γκιουρσέλ Μπεντίρ, στην ομιλία του, σημείωσε ότι η ζωή του Κουρτ ήταν σαν εγκυκλοπαίδεια. Επεσήμανε ότι ο έμπειρος γιατρός ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των συναδέλφων του. Ο Μπεντίρ, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχασαν έναν αναντικατάστατο άνθρωπο που ήταν για όλους σαν μεγάλος αδερφός τους. Η σορός του Κουρτ τάφηκε στο νεκροταφείο του Άνω Αμπντουραχμάν Γκαζί στο Ερζερούμ.

Ο Αλί Κουρτ, όπως γράφουν τουρκικά Μέσα, ήταν γνωστός για το ενδιαφέρον του για τις κοινωνικές επιστήμες και ιδιαίτερα την ιστορία. Διακρίθηκε σε εξαιρετικά σημαντικές έρευνες στον τομέα της Ιατρικής Παθολογίας.

newsbomb.gr