Ρώσος ΥΠΕΞ : Το ουκρανικό υπαγορεύτηκε από τις ΗΠΑ – Νέα επίθεση στον Πατριάρχη

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, για να ευχηθεί τον Μητροπολίτη Ιλαρίων για τα γενέθλιά του. Του ευχήθηκε διά επιθέσεως στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ή μπορεί η μία ακόμα επίθεση του Λαβρόφ κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη να είναι το δώρο γενεθλίων του προς τον επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, ο Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι Rossia24, με αφορμή τα γενέθλια του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ.

Αφού αναφέρθηκε στο πόσο «συμπαθητικός», «έξυπνος» και «ταλαντούχος» είναι κατά την άποψή του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, ο Λαβρόφ επιτέθηκε δριμύτατα στο Φανάρι και τα ερωτήματα ήταν μόνο η αφορμή για να ρίξει νέα πυρά  στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Όλοι μας πολύ καλά ξέρουμε πως δημιουργήθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Δεν είναι απλά μια πρωτοβουλία του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίου. Υπαγορεύτηκε από τις ΗΠΑ. Και δεν το κρύβουν κιόλας», λέει ο Λαβρόφ.

Στη συνέχεια επιτίθεται στις ΗΠΑ λέγοντας ότι εκείνες δημιούργησαν την Εκκλησία της Ουκρανίας, την οποία χαρακτηρίζει σχισματική και παράνομη.

«Κατανοούμε ξεκάθαρα ότι οι κινήσεις της Κωνσταντινούπολης, που χειραγωγούνται απευθείας από την Ουάσινγκτον, δεν έχουν τίποτα κοινό με τα ιδανικά της Ορθοδοξίας», λέει σε ένα σημείο της συνέντευξης ο Λαβρόφ.