Κάποιος να τον συμμαζέψει! Σάλταρε ο Ακάρ: Οι Έλληνες να σωπάσουν για να μην γίνουν “μεζές”

Άκρως προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να σωπάσουν για να μη γίνουν μεζές.

«Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Απλά να σωπάσουν. Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν», ανέφερε αρχικά ο Ακάρ.

Στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ συνέστησε στην Ελλάδα να σωπάσει: «Αν δεν θέλει να γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα και το CNN Turk ο Ακάρ μεταξύ άλλων σημείωσε: «Από τη μία πλευρά, μιλάμε για διάλογο και για τη μείωση της έντασης, από την άλλη πλευρά, η υπομονή μας δοκιμάζεται από κάποιες βίαιες προκλήσεις, ενέργειες και συζητήσεις που προκαλούν ένταση, αγνοώντας ακόμη και τη συμμαχία μας με το ΝΑΤΟ.

Δεν είναι αδυναμία που είμαστε υπομονετικοί και μιλάμε για σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν αποτελεί απειλή να πούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι θα ακολουθήσουμε ό,τι είναι το δικαίωμά μας μέχρι το τέλος. Δεν απειλούμε κανέναν».

newsbeast.gr