Η μοναδική… ανάποδη εκκλησία στον κόσμο! (φωτο)

Η πρωτότυπη αυτή εκκλησία βρίσκεται στη λίστα με τα «10 Πιο Παράξενα Αρχιτεκτονικά Δημιουργήματα» του κόσμου, όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα στις σελίδες της εφημερίδας «The Huffington Post».

Στην ουσία πρόκειται για ένα εμπνευσμένο γλυπτό, δια χειρός του περίφημου Αμερικανού καλλιτέχνη Dennis Oppenheim, ο οποίος το παρουσίασε για πρώτη φορά στη Μπιενάλε του Βανκούβερ το 1997.
Ονομάζεται «Device to Root Out Evil» (σ.σ. «Να διώξουμε το κακό από τις ρίζες») και είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Σήμερα βρίσκεται τοποθετημένη σε μια πλατεία του Κάλγκαρι, όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος του 2013. Αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν την ενέργεια του καλλιτέχνη ως βλασφημία για τα Θεία, όμως ο ίδιος εξήγησε αρκετές φορές το συμβολισμό της:

«Όταν τοποθετείς κάτι ανάποδα, δημιουργείς τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να διώξεις το κακό από τις ρίζες του και το καλό να παραμείνει στην επιφάνεια… Από την κόλαση προς τον ουρανό, η αντιστροφή της εν λόγω εκκλησίας δεν αποτελεί καμία έκπληξη ως προς τις προθέσεις του δημιουργού. Αντίθετα, μάλιστα, αποτελεί άριστο παράδειγμα αρχιτεκτονικών συμβολισμών.

1
1
1
1