Γαλλία: “Ερντογάν, ο πόλεμος στις πόρτες μας” – Το εξώφυλλο που εξόργισε τους Τούρκους

Το γαλλικό περιοδικό Le Point στο σημερινό του πρωτοσέλιδο έχει έναν αιχμηρό τίτλο για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγκίπ Ερντογάν και τις ενέργειές του σε Αγιά Σοφιά, Μεσόγειο, Λιβύη και Συρία.

«Ερντογάν, ο πόλεμος στις πόρτες μας», αναφέρει ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού και κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη τουρκική προκλητικότητα.

Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο προκάλεσε την ενόχληση των Τούρκων, καθώς υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στα social media όπου μεταξύ άλλων προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γαλλικό περιοδικό τονίζοντας ότι επιτίθεται στον Ερντογάν λόγω πτώσης στις πωλήσει.

Mεταξύ άλλων το γαλλικό περιοδικό αναφέρεται και στην κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας, για την οποία προβλέπει κλιμάκωση της έντασης λόγω Λιβύης.

Άλλοι μάλιστα αναφέρουν ότι το πρωτοσέλιδο ουσιαστικά συμβάλλει στην εκλογική στήριξη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, Τούρκοι δημοσιογράφοι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα γαλλικά, αναφέρουν ότι, επειδή οι πωλήσεις του περιοδικού πέφτουν, ο Ερντογάν εμφανίζεται ως “σωτήρας” για να ανεβάσει την κυκλοφορία.