Όλο το βράδυ οι Κούρδοι πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος στη Χασάκα (XAΡΤΗΣ)

Loading...


Οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG και ο στρατός της Συρίας έδιναν σκληρές μάχες όλη τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σε ξεχωριστά μέτωπα, αντιμετωπίζοντας το Ισλαμικό Κράτος γύρω από την πόλη Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του ένα μικρό μέρος της πόλης, προσπαθεί να καταλάβει περισσότερες συνοικίες.

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των νότιων προαστίων της Χασάκα, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συνοικίας Γκουιράν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χασάκα.

Πάντως το YPG ανακοίνωσε ότι δεν συνεργάζεται με τον συριακό στρατό, ο οποίος πολεμά εναντίον των τζιχαντιστών στη νοτιοδυτική συνοικία Αλ Νάσουα και στην περιοχή που βρίσκεται το κτήριο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Χασάκα διαιρείται μεταξύ περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και άλλες υπό τον έλεγχο των κουρδικών αρχών, ενώ ο πληθυσμός της αποτελείται από Άραβες και Κούρδους μουσουλμάνους, καθώς και χριστιανούς.

Στον χάρτη βλέπετε πώς είναι χωρισμένη η πόλη Χασάκα. Οι Κούρδοι στον βορρά ελέγχουν τις πορτοκαλί περιοχές. Η κυβέρνηση τις κόκκινες. Το Ισλαμικό Κράτος τις μαύρες.

 Ετικέτες