Χριστιανοί ηγέτες πιέζουν τον Ομπάμα να δηλώσει ότι ο ISIS διαπράττει γενοκτονία κατά των χριστιανών

Loading...


Χριστιανοί ηγέτες πιέζουν την κυβέρνηση Ομπάμα να δηλώσει ότι η τρομοκρατική οργάνωση του ISIS διαπράττει γενοκτονία κατά των χριστιανών. Ο όρος «γενοκτονία» έχει συγκεκριμένες νομικές και πολιτικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να έχουν νομική υποχρέωση να δράσουν εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώσει ότι οι Χριστιανοί είναι θύματα γενοκτονίας.

Αυτή η δήλωση θα πιέσει τον Λευκό Οίκο προκειμένου να παράσχει προστασία στους Ιρακινούς και Σύριους Χριστιανούς

Πολλοί στο Κογκρέσο αναμένεται πως θα υποστηρίξουν μια τέτοια ιδέα.Αυτή την εβδομάδα, οι νομοθέτες συγκεντρώθηκαν στο Καπιτώλιο για να μιλήσουν για τη χριστιανική δίωξη στη Μέση Ανατολή.

Ο Chris Smith, , ο οποίος προεδρεύει της υποεπιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υποστήριξε πως η κυβέρνηση Ομπάμα πρέπει να ονομάσει την υποδούλωση, τον βασανισμό και την εκτέλεση των χριστιανών από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ως γενοκτονία.Βέβαια εντύπωση προκαλεί πως στις χώρες με προβλήματα θρησκευτικών ελευθεριών περιλαμβάνει και τη Ρωσία! 

«Ο κόσμος βιώνει μια κρίση θρησκευτικής ελευθερίας που αποτελεί άμεση πρόκληση για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική και την Ανατολική Ασία, τη Ρωσία, την Κίνα και την υποσαχάρια Αφρική,» έγραψε ο Smith. «Η διπλωματία από μόνη της δεν θα σταματήσει την τρομοκρατία, αλλά και σε συντονισμό με στρατιωτικές προσπάθειες αλλά και προσπάθειες οικονομικής ανάπτυξης, μπορεί να βοηθήσει και να υπονομεύσει τις συνθήκες που τροφοδοτούν ομάδες όπως το ISIS και η Boko Haram, καθώς και εξτρεμιστικές του Ινδουισμός  ή ριζοσπάστες», έγραψε.

 Ετικέτες