Χάος στον τόπο της συντριβής της μοιραίας πτήσης

Loading...


Έπειτα από τέσσερις μέρες οι σοροί των επιβατών της μοιραίας πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών απομακρύνθηκαν, ωστόσο, το χάος στον τόπο της συντριβής παραμένει. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να λύσουν το γρίφο της κατάρριψης έχουν χαθεί για πάντα.

Ο ανταποκριτής του Guardian στην πόλη Τόρεζ όπου βρίσκεται το τρένο-ψυγείο με τις σορούς περιγράφει τα όσα είδε.

Στο σημείο βρίσκεται μια μικρή αποστολή του ΟΑΣΕ. «Ακόμα και αυτή αποτελείται από παρατηρητές. Κανενάς ειδικός σε θέματα ασφάλειας πτήσεων δεν έχει φτάσει, ενώ τα στοιχεία εξαφανίζονται. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής κανείς δεν γνώριζε πού θα πάνε οι σοροί, με διάφορες ‘μαύρες’ φήμες να κυκλοφορούν. Ακόμα και τώρα οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ είναι αναγκασμένοι να εμπιστευθούν αυτά που τους λένε οι Αρχές, ότι δηλαδή βρέθηκαν 196 σοροί.»

Δεν μπορέσαμε να τις μετρήσουμε, ακόμα και αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες, λέει ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ.

«Περιμέναμε τους αντάρτες να μας πουν τι να κάνουμε. Ήταν βαριά οπλισμένοι και εμείς άοπλοι, επομένως δεν είχαμε και πολλές επιλογές» λέει ένα άλλο μέλος της αποστολής.

Στο ίδιο το σημείο της συντριβής, συνεχίζει ο ανταποκριτής, επικρατεί χάος, αφού ουσιαστικά ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση. «Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική μπαίνουν μέσα προκειμένου να έχουν καλύτερη λήψη» λέει χαρακτηριστικά.
 Ετικέτες