ΤΡΟΜΟΣ! Το Ισλαμικό Κράτος φτιάχνει χημικά όπλα

Loading...


Ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων βλέπει “εξαιρετικά ανησυχητικά” σημάδια σύμφωνα με τα οποία το Daesh θα μπορούσε να έχει τη σωστή τεχνολογία, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε υλικό για την παραγωγή χημικών όπλων.Πρόσφατα, η Κίνα και η Ρωσία ζήτησαν μια σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Αhmet Üzümcü, επικεφαλής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPGW), προειδοποίησε ότι υπάρχουν “εξαιρετικά ανησυχητικά” σημάδια ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να κατασκευάζει δικά του χημικά όπλα της και μπορεί κάποια εξ αυτών να έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στο Ιράκ και τη Συρία.

“Έρευνα που διεξήχθη βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Daesh, διαθέτει την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και την πρόσβαση στα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή χημικών όπλων», δήλωσε ο Üzümcü.

Υπενθυμίζεται πως ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, τον Φεβρουάριο ανέφερε σε ΜΜΕ ότι οι τζιχαντιστές μαχητές είχαν τη δυνατότητα να παράγουν μικρές ποσότητες χλωρίου και αερίου μουστάρδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η διεθνής συνασπισμός αποφάσισε να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων για να υποβαθμίσει τις δυνατότητες παραγωγής χημικών προϊόντων της τρομοκρατικής ομάδας.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, η Ρωσία και η Κίνα παρουσίασαν ένα σχέδιο ψηφίσματος ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας που καλεί όλες τις χώρες, ιδίως εκείνες που γειτονεύουν με τη Συρία, όπως η Τουρκία και το Ιράκ, να αναφέρουν οποιαδήποτε κίνηση από ένοπλες ομάδες για την απόκτηση ή την παραγωγή χημικών όπλων.

Φωτογραφία: en.wikipedia.orgΕτικέτες