Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στο Λουγκάνσκ για τους πεσόντες μετά το αεροπορικό χτύπημα

Loading...


Θα κηρυχτεί το τριήμερο πένθος για τους πεσόντες στη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών του κτιρίου της περιφερειακής διοίκησης του Λουγκάνσκ, ανέφερε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Βαλέρι Μπόλοτοφ.

«Σήμερα θα κηρύξουμε πένθος για τους πεσόντες «, είπε ο Μπόλοτοφ στο πρακτορείο. Διευκρίνισε ότι το πένθος θα κρατήσει τρεις μέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, από τους βομβαρδισμούς του κτιρίου της περιφερειακής διοίκησης του Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν 8 άτομα.

Οι εθελοντές μαχητές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν από τον αέρα το κτίριο της διοίκησης του Λουγκάνσκ. Το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός του Λουγκάνσκ πιστοποιεί για την απροκάλυπτη άρνηση του Κιέβου να οδεύσει στο δρόμο εύρεσης της διεθνικής συμφωνίας στην Ουκρανία και για την παράωαση της Συμφωνίας της Γενεύης από το Κίεβο και του «οδικού χάρτη » του ΟΑΣΕ.

Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανία ισχυρίζεται ότι οι ελεγχόμενες από το Κίεβο δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας δεν χτύπησαν από τον αέρα το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης του Λουγκάνσκ, και η έκρηξη στο κτίριο έγινε δήθεν εξαιτίας των ίδιων των εθελοντών μαχητών.

Το ουκρανικό Κόμμα των Περιοχών σκοπεύει να αρχίσει την εξέταση των γεγονότων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.Ετικέτες