Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στην Οδησσό – Μεσίστιες και με μαύρες κορδέλες θα κυματίζουν οι σημαίες

Loading...


Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στην Οδησσό, στη μνήμη των χθεσινών τραγικών γεγονότων, όπου χάθηκαν 41 ζωές, αναφέρεται σε δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. 

«Η 3η, η 4η και η 5η Μαΐου κηρύχθηκαν ημέρες πένθους» αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση. Σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής Αρχής, οι σημαίες της Ουκρανίας και της Οδησσού, με μαύρες κορδέλες, θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα διοικητικά κτίρια της πόλης.

Στο μεταξύ, ο πρώην κυβερνήτης της Οδησσού Νικολάι Σκόρικ απαιτεί να συγκληθεί επείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα τα αιματηρά γεγονότα της Παρασκευής, τα οποία προκλήθηκαν από τον Δεξιό Τομέα και τους ακροδεξιούς του Κιέβου. «Στην πόλη μας χύθηκε αίμα, και μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας είναι νεκροί ή τραυματίες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των Αρχών. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Οι πολίτες της Οδησσού έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τα ονόματα όσων ευθύνονται για τις ταραχές και τους θανάτους», δήλωσε ο Σκόρικ σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Νικολάι Τίντγιουκ.Ετικέτες