Τρεις εκκλησίες στην Αυστραλία που συνδέονται με παιδόφιλους κάηκαν σε τρεις ημέρες!

Loading...


Η αστυνομία της Μελβούρνης διερευνά ύποπτες πυρκαγιές σε τρεις εκκλησίες που συνδέονται με ιερείς που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, λίγες μόλις ημέρες πριν από την περίοδο του Πάσχα

 

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι πυρκαγιές είναι ύποπτες, αλλά δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής καμία σχέση μεταξύ τους.

Η τελευταία εκκλησία που καταστράφηκε ήταν η Καθολική Εκκλησία της Αγίας Μαρίας Καθολική Εκκλησία, μία από τις πολλές ενορίες στις οποίες ο Kevin O’Donnell, ένας διαβόητος παιδόφιλος, κυνηγούσε τα παιδιά κατά τη διάρκεια μιας καριέρας 50 ετών, στη Μελβούρνη. Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 2:30 π.μ., τοπική ώρα την Τρίτη.

Ο O’Donnell, ηλικίας τότε 78 ετών, ομολόγησε την ενοχή του το 1995 για αδιάντροπη επίθεση σε δέκα αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 8 και 15. Πέρασε 15 μήνες στη φυλακή και απελευθερώθηκε το 1996, πριν πεθάνει το επόμενο έτος.

Δύο άλλες εκκλησίες είχαν καταστραφεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και οι δύο συνδέονται με τον Ronald Pickering, που κυνηγούσε νεαρά αγόρια την περίοδο 1978-1993 πριν από τη φυγή του στη Βρετανία. Ο Pickering ποτέ δεν διώχθηκε, αλλά πέθανε περίπου πριν από τρία χρόνια. Πέντε από τα θύματά του αυτοκτόνησαν.

Ο Peter Elliott, περιφερειακός καθολικός επίσκοπος στην πολιτεία της Βικτόρια, είπε ότι δεν πίστευει πως οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά από κάποιον με ένα «πολύ διαταραχγμένο μυαλό».

Οι πυρκαγιές στις εκκλησίες St Mary στο Dandenong, St James Church στο Brighton και St Mary στο ανατολικό St Kilda συνέβησαν λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.
 Ετικέτες