Τραγωδία στην Τυνησία: Γελούσε και αστειευόταν ο δράστης πριν το αιματοκύλισμα

Loading...


Ανείπτωτη είναι η τραγωδία και ο πόνος μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Τυνησίας, την Παρασκευή, με 37 νεκρούς και 36 σοβαρά τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο, νέα στοιχεία για την απίστευτη τραγωδία έρχονται στο φως. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης Seifeddine Yacoubi γελούσε και αστειεύονταν, ανάμεσα στους λουόμενους, διαλέγοντας προσεκτικά τα θύματα που θα δολοφονούσε, όσο απολάμβανε τον ήλιο κάτω από την ομπρέλα του, πριν αποφασίσει να προχωρήσει στη αποτρόπαια δολοφονία τους.

Οπως όλα δείχνουν, οι Βρετανοί ήταν οι πρωταρχικοί του στόχοι, ενώ μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν Γερμανοί, Βέλγοι και οι Τυνήσιοι. «Γελούσε και αστειευόταν με τους γύρω του, σαν κανονικός άνθρωπος», είπε ένας μάρτυρας. «Διάλεγε ποιον θα πυροβολήσει. Σε μερικούς ανθρώπους έλεγε να φύγουν μακριά. Προτιμούσε να σκοτώσει τουρίστες, Βρετανούς και Γάλλους».

Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που οχυρώθηκαν στα δωμάτιά τους. Μια 24χρονη φοιτήτρια ισχυρίστηκε πως εκείνη και ο φίλος της γλίτωσαν από τη σφαγή στο ξενοδοχείο Imperial Marhaba απλώς επειδή φόρτιζε το τηλέφωνό της.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, ο δράστης προσπάθησε να αναμειχθεί με τους τουρίστες, φορούσε σορτς και έμοιαζε σαν αν είναι τουρίστας ο ίδιος. «Μπήκε στο συγκρότημα του ξενοδοχείου από την παραλία, ντυμένος σαν να επρόκειτο να κολυμπήσει, κρατώντας μια ομπρέλα θαλάσσης μέσα στην οποία έκρυβε το όπλο του» είπε ο γενικός γραμματέας αφάλειας της Τυνησίας.

O Seifeddine Yacoubi σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, ενώ ακόμη ένας, συνεργός του, συνελήφθη.Ετικέτες