Το ISIS μαθαίνει τα παιδιά το αλφάβητο του τρόμου μέσω smartphones

Loading...


Ενώ τα παιδιά σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν το αλφάβητο στη μητρική τους γλώσσα που χρησιμοποιώντας ονόματα από ζώα, τρόφιμα ή είδη οικιακής χρήσης, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τα όπλα για κατήχηση των παιδιών

Σε μια νέα εφαρμογή για smartphone, η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί όπλα, κανόνια, άρματα μάχης και σπαθιά για να διδάξει τα παιδιά το αλφάβητο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Η εφαρμογή έχει παιχνίδια για απομνημόνευση, αλλά και πώς να γράψει κάποιο παιδί τα αραβικά γράμματα, να διδαχθεί δηλαδή το αλφάβητο.

Η εφαρμογή αυτή για αραβικό αλφάβητο δεν είναι η πρώτη εφαρμογή μέσω κινητού του ισλαμικού κράτους. Ωστόσο, είναι η πρώτη που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Η τρομοκρατική ομάδα έχει παραγάγει επίσης διάφορα βίντεο επιδεικνύοντας τα παιδιά που εκπαιδεύονται για τζιχάντ ή να λαμβάνουν κατήχηση στα ισλαμικά σχολεία κράτους. Άλλα βίντεο δείχνουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις των φυλακισμένων που κρατούνται από το ισλαμικό κράτος.

Η εφαρμογή αυτή για smartphones δεν είναι το πρώτο παράδειγμα χρήσης της τεχνολογίας για να εκπαιδεύσει και να κατηχήσει sτα δόγματα της ισλαμικής πίστης τα παιδιά το Ισλαμικό κράτος.

Σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι -βίντεο που κυκλοφόρησε στο Κατάρ, μια μητέρα λέει στην κόρη της ότι το να μην φορά τη μαντίλα, η κόρη επιτρέπει τον Σατανά στη ζωή της.

Το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε επίσης εφαρμογές τους τελευταίους μήνες που επιτρέπουν την κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων, καθώς και ειδήσεων, με εφαρμογές για συσκευές Android.

Σύμφωνα με την Tech Insider, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί κοινές εφαρμογές για την μεταξύ ττων μελών του επικοινωνία και για τις επιθέσεις του, συμπεριλαμβανομένου του μακελειού στο Παρίσι, όπου περισσότεροι από 120 σκοτώθηκαν.

Η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί πληροφορίες, με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως HushMail και ProtonMail, καθώς και το Twitter και το Mappr.