Το Πάσχα των Ορθοδόξων στην Συρία (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Με μεγάλη λαμπρότητα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Συρία γιόρτασαν το Πάσχα.

Οι ναοί ήταν κατάμεστοι από κόσμο, συχνά με την συνοδεία μουσικής μπάντας.

Οι εορτασμοί εφέτος έγιναν υπό την σκιά των πολύνεκρων βομβαρδισμών στο Χαλέπι, όπου οι αντάρτες έχουν ως στόχο μεταξύ άλλων και τις χριστιανικές συνοικίες.
Και μέσα σε αυτήν την αναστάσιμη περίοδο, το Χαλέπι ζει ακόμη την δική του Μεγάλη Παρασκευή.

Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι γίνονται με την ανοχή και την σιωπή των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης, και κυρίως της Γαλλίας και της Αγγλίας, οι οποίες βλέπουν ενοχή μόνο στο καθεστώς Άσσαντ και δεν καταλογίζουν καμία ευθύνη στους αντάρτες, «μετριοπαθείς» και μη, που συστηματικά βομβαρδίζουν στο Χαλέπι αθώους αμάχους, νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ.
Τα τυφλά οικονομικά συμφέροντα οδηγούν τις ηγεσίες των δύο αυτών χωρών σε μία εγκληματική πολιτική στο τεράστιο Συριακό πρόβλημα, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδες υγιώς σκεπτόμενων πολιτών τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Ανάσταση σε ορθόδοξους ναούς όλης την Συρία, καθώς και από τον πατριαρχικό ναό στην Δαμασκό, όπου χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ιωάννης.
Ξεχωρίζουν οι φωτογραφίες από την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στον ναό του Αγίου Αντωνίου στο Χομς, την αρχαία Έμεσα του αγίου μάρτυρα Ιουλιανού και του μεγάλου υμνογράφου της Εκκλησίας μας Ρωμανού του Μελωδού, μία πόλη που είχε δοκιμαστεί ιδιαίτερα στην διάρκεια του πολέμου και κατά καιρούς εξακολουθεί να δοκιμάζεται από πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να ανορθώσει τα συντρίμμια του πολέμου και να τονώσει το ηθικό των Χριστιανών σε όλη την Συρία, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους, όπου έκανε τα πρώτα βήματά της η Εκκλησία του Χριστού και τον οποίο έχουν ποτίσει με το αίμα τους αναρίθμητοι μάρτυρες της χριστιανικής πίστης.

0405syr (1).jpg
0405syr (2).jpg
0405syr (3).jpg
0405syr (4).jpg
0405syr (5).jpg
0405syr (6).jpg
0405syr (7).jpg
0405syr (8).jpg
0405syr (9).jpg
0405syr (10).jpg
0405syr (11).jpg
0405syr (12).jpg
0405syr (13).jpg
0405syr (14).jpg


Ετικέτες