Το Νεπάλ καταργεί την αργία των Χριστουγέννων

Loading...


Η κυβέρνηση του Νεπάλ αποφάσισε να αφαιρέσει τις διακοπές των Χριστουγέννων από το ημερολόγιο των εθνικών εορτασμών, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες των Xριστιανών που ζητούν άμεση αποκατάσταση. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Shakti Μπασνέτ λέει: «Ήμασταν αναγκασμένοι να αφαιρέσουμε τα Χριστούγεννα προκειμένου να ελέγξουμε την αύξηση των εθνικών εορτών. Ωστόσο, θα διασφαλίσουμε ως κυβέρνηση οι εργαζόμενοι να κάνουν τις διακοπές τους «.

Από την πλευρά του ο πάστορας CB Gahatraj, γενικός γραμματέας της Εθνικής Χριστιανικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλει: «Οι Χριστιανοί όχι μόνο εργάζονται για την κυβέρνηση. Αν τα Χριστούγεννα δεν είναι μια εθνική εορτή, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν θα είναι σε θέση να το γιορτάσουμε. Η Κυβέρνηση συμφωνεί ότι υπάρχουν 83 γιορτές γι Ινδουιστές και άλλες κοινότητες, αλλά καμία για τους Χριστιανούς. «

Σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011, Καθολικοί και Προτεστάντες είναι περίπου 1,5% του πληθυσμού. Το 2006 ήταν μόλις 0,5%. Σε έξι χρόνια, οι Καθολικοί αυξήθηκαν κατά 4 έως 10 χιλιάδες.