Τι λέει η μοναδική Γερμανίδα βουλευτής που ψήφισε εναντίον της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Loading...


Στην βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) από την Λειψία Μπετίνα Κούντλα ανήκει η μοναδική αρνητική ψήφος κατά την ψηφοφορία του ομοσπονδικού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ η αποχή προήλθε από τον Όλιβερ Βίτκε, βουλευτή από το Γκέλζενκίρχεν, επίσης της CDU.

“Δεν είναι δουλειά της γερμανικής Βουλής η ιστορική αξιολόγηση γεγονότων σε άλλες χώρες”, δήλωσε η Μπετίνα Κούντλα, αιτιολογώντας την ψήφο της και πρόσθεσε ότι αυτό είναι καθήκον του κράτους που το αφορά άμεσα, δηλαδή της Τουρκίας. Σημείωσε δε, ότι στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνονται στοιχεία από ιστορικές πηγές, τα οποία να στηρίζουν τον όρο “γενοκτονία”, ενώ προειδοποίησε ότι θα επιβαρυνθούν οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία και θα δυσκολέψει η εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Άγκυρα για την προσφυγική κρίση.

Ο Όλιβερ Βίτκε από την πλευρά του, μιλώντας στην εφημερίδα “BILD”, δήλωσε ότι “η εκδίωξη και η δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων ήταν σαφώς ένα έγκλημα, αλλά για μένα το θέμα είναι να χτίσουμε γέφυρες και να κοιτάξουμε μπροστά, προκειμένου να μπορούν στην Τουρκία να χτιστούν και πάλι εκκλησίες και να προχωρήσουν τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου”.