Τι αλλάζει στη βίζα για τους Ρωσους ταξιδιώτες στην Ελλάδα

Loading...


Η Ελλάδα πρόκειται να εκδώσει θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων στους Ρώσους τουρίστες για διάστημα έως πέντε ετών, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση δικτύου των κέντρων αίτησης θεωρήσεων. Αυτό ανακοινώθηκε στο 8ο Ελληνορωσικό τουριστικό Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 23-27 Απριλίου με τη συμμετοχή πάνω από 1.200 ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

Οι μεγάλες προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη με την προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών του ελληνορωσικού φόρουμ, όπου, όπως τόνισαν οι ομιλητές, παρά την κρίση στην Ουκρανία και την υποτίμηση στο ρούβλι, το τουριστικό ενδιαφέρον των Ρώσων παραμένει ακμαίο για την Ελλάδα.

«Εχει ήδη αρχίζει η διαδικασία έκδοσης πενταετών θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων. Οι όροι είναι διαθέσιμοι στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας. Γενικά για τη χορήγηση άδειας πέντε ετών είναι απαραίτητο να υπάρχει στο διαβατήριο του ενδιαφερόμενου πολίτη τουλάχιστον μία θεώρηση για χώρες της συνθήκης Σένγκεν, κατά προτίμηση πολλαπλή», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του Δ.Σ. Του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Στόχος του Forum, το οποίο διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από τον ρωσικό tour operator Labirint, σε συνεργασία με το Le Grand Group of Companies (www.legrandtravel.gr) και την Aegean, είναι να καταστεί η Αθήνα αγαπημένος προορισμός των ρώσων επισκεπτών για τα επόμενα χρόνια, μεγαλώνοντας παράλληλα τη διάρκεια παραμονής κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα.

O Labirint είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρώσους Tour Operators, καθώς το 2013 ξεπέρασε τους 260.000 επισκέπτες, διπλασιάζοντας τις αφίξεις σχεδόν σε όλους τους προορισμούς που δραστηριοποιείται, με κορυφαίο την Κρήτη, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του.