Σ.Λαβρόφ: «Οι συνομιλίες πρέπει να οδηγήσουν στην επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας»

Loading...


Στην επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας στην Ουκρανία πρέπει να στοχεύσουν οι σημερινές συνομιλίες της ομάδας επαφής στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Είπε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία.

«Πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν τον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος σε φοιτητές στη Μόσχα.

«Υπολογίζω πολύ στο ότι οι σημερινές συνομιλίες θα αφιερωθούν πάνω από όλα στον στόχο της επίτευξης συμφωνίας για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία» πρόσθεσε.

Στις συνομιλίες που διεξάγονται σήμερα στο Μινσκ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και των ρωσοφώνων.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

«Δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής αυτής κρίσης, αυτής της τραγωδίας», είπε. Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί την οικονομία της, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της.Ετικέτες