Συρία: Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες από τους υπέρμαχους του ISIS

Loading...


Ισχυρή αντίσταση προβάλλουν οι Κούρδοι μαχητές προκειμένου να αποτρέψουν τις δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους να καταλάβουν την πόλη Κομπάνι στη βόρεια Συρία σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας.

Καθώς μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τους Κούρδους μαχητές για τον έλεγχο της πόλης Κομπάνι της Συρίας, η Άγκυρα συμφώνησε να επιτρέψει σε 150 περίπου βαριά οπλισμένους μαχητές Πεσμεργκά από το Ιράκ να διασχίσουν την Τουρκία με σκοπό να ταχθούν υπέρ των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Βέβαια ακόμα περιμένουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να γίνουν πράξη τα λόγια (…) του τούρκου Προέδρου.

Η Τουρκία είναι φανερό ότι σφυρίζει αδιάφορα καθώς έχει διαφορετική ατζέντα σε σχέση με τους αμερικανούς. Βλέπει μια ευκαιρία να αποτρέψει ένα μεγάλο Κουρδιστάν στα νοτιοανατολικά σύνορά της, κάτι που θα έκανε τους κούρδους εντός συνόρων να θελήσουν ένωση και έτσι να χάσει η Τουρκία μεγάλο μέρος των εδαφών της κι ακόμα μεγαλύτερο γεωστρατηγικό ρόλο. Επίσης, πρωταρχικός της στόχος είναι η ανατροπή του Προέδρου Άσαντ κάτι που θα βοηθήσει στα νεο-οθωμανικά σχέδια του Νταβούτογλου…

Ενισχυμένοι από την εναέρια ρίψη όπλων και ιατρικών εφόδων από αμερικανικά αεροσκάφη -αν και μέρος αυτών έπεσε στα χέρια των τεράτων του ISIS-, οι Κούρδοι μαχητές προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στο Κομπάνι, καθώς άνδρες και γυναίκες από τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας απωθούν αποτελεσματικά τους τζιχαντιστές, προβαίνοντας σε σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 374 τζιχαντιστές και 258 Κούρδοι υπέρμαχοι της συριακής πόλης.

Την ίδια ώρα που ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για επείγουσα οικονομική και επισιτιστική βοήθεια υπέρ των αμάχων του Ιράκ, σοκ προκαλούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές για τα «σχολεία της τζιχάντ». Πρόκειται για τη στρατολόγηση ανήλικων αγοριών, κυρίως ηλικίας 14-15 ετών αλλά και μικρότερων, σε περιοχές που βρίσκονται κάτω από το ζυγό της ISIS σε Ιράκ και Συρία και την ένταξή τους σε ένα «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα που έχει ως στόχο να τους διδάξει τη βαρβαρότητα και τη φρίκη του πολέμου. Τα ανήλικα παιδιά υποχρεώνονται να παρακολουθούν αποκεφαλισμούς και βασανιστήρια «εχθρών» του Ισλάμ, να χρησιμοποιούν όπλα και αρκετές φορές να γίνονται πληροφοριοδότες, κατάσκοποι και φρουροί με αντάλλαγμα ένα πενιχρό χρηματικό ποσό.

Τα φρικτά εγκλήματα των φανατικών υποστηρικτών της Τζιχάντ συγκλόνισαν για ακόμη μια φορά ολόκληρο τον κόσμο και ενίσχυσαν την παγκόσμια ανησυχία για μια αναπτυσσόμενη απειλή, η οποία δεν διστάζει να εντάξει στους κόλπους της ακόμα και ανήλικα παιδιά ενώ όσα τους είναι «άχρηστα» δεν διστάζουν να τα αποκεφαλίζουν.
 Ετικέτες