Συγκλονιστικό βίντεο: Διάσωση μωρού από συντρίμμια βομβαρδισμού στο Χαλέπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση ενός μωρού δύο μηνών από τα χαλάσματα, 16 ώρες μετά από έναν βομβαρδισμό στο Χαλέπι, έδωσε χθες Παρασκευή, στη δημοσιότητα μια ομάδα διασωστών που εργάζεται στη ζώνη που ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες.

«Μετά από 16 ώρες προσπαθειών κάτω από δύσκολες συνθήκες η πολιτική άμυνα του Ανσάρι (συνοικία στο νότιο Χαλέπι) διέσωσε ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών καθώς και τη μητέρα του, που έχει τραυματιστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα διασωστών.

Στο βίντεο, διακρίνεται ένας άνδρας που προσπαθεί να τραβήξει ένα κεφαλάκι μέσα από τα χαλάσματα. Κατόπιν ακούγονται κλάματα μωρού και ο διασώστης καταφέρνει τελικά να απεγκλωβίσει το σωματάκι του βρέφους που είναι καλυμμένο με χώματα και σκόνη.

Ο άνδρας χαμογελάει κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του ενώ ακούγονται πολλές φωνές ανθρώπων που φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Οι ανατολικοί τομείς του Χαλεπιού υφίστανται σχεδόν καθημερινά αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, τη στιγμή που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια. Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, εκτοξεύουν βλήματα όλμων στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

 Ετικέτες