Στο Βατικανό μετά από 34 χρόνια η βασίλισσα της Αγγλίας

Loading...


Για τρίτη φορά στη διάρκεια της 60χρονης βασιλείας της, η Ελισάβετ της Αγγλίας θα επισκεφθεί την Αγία Έδρα και θα συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Την Τρίτη το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα επισκεφθεί τον Απρίλιο την «αιώνια πόλη» και θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η επίσκεψή της βασίλισσας στο Βατικανό ήταν προγραμματισμένη από πέρσι, ωστόσο μια ξαφνική αδιαθεσία της Ελισάβετ ανέβαλε το ταξίδι.

Την πρώτη της επίσκεψη στο Βατικανό, μετά από 34 χρόνια, θα πραγματοποιήσει η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία θα βρεθεί στη Ρώμη τον Απρίλιο και θα συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο.

Η βασίλισσα, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον Δούκα του Εδιμβούργου, θα επισκεφθεί τη Ρώμη στις 3 Απριλίου. Το βασιλικό ζεύγος θα είναι προσκεκλημένο του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

alt

To ταξίδι αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει πέρσι, αλλά αναβλήθηκε όταν η βασίλισσα αρρώστησε.

Η βασίλισσα της Αγγλίας έχει συναντηθεί κατά το παρελθόν με δυο Πάπες στην Αγία Έδρα. Το 1961 με τον Ιωάννη ΚΓ και το 1980 με τον Ιωάννη Παύλο Β.

alt

Η επίσκεψη ενός Βρετανού μονάρχη στο Βατικανό και την Αγία Έδρα έχει και ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς τον 16ο αιώνα ο Ερρίκος Η της Αγγλίας αποφάσισε να αποσπαστεί η χώρα του από το σώμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δήμευσε την εκκλησιαστική περιουσία της στη «γηραιά Αλβιώνα» και ίδρυσε την Αγγλικανική Εκκλησία, κεφαλή της οποίας είναι ο εκάστοτε βασιλιάς.Ετικέτες