Στις ακτές της Σικελίας 1082 μετανάστες το τελευταίο 24ωρο

Loading...


Χίλιοι ογδόντα δύο μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ακτές της Σικελίας το τελευταίο 24ωρο από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών στη Ρώμη.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε τέσσερα πλεούμενα, το ένα από τα οποία κινδύνευε να βυθιστεί λόγω εισροής υδάτων. Έπειτα από έναν πρώτο εντοπισμό μέσω ελικοπτέρων, κινητοποιήθηκαν τα πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού τα οποία συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum.

Στις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το πλοίο «Ντάτιλο» διέσωσε και μετέφερε στην ξηρά 416 μετανάστες, το πλοίο «Γκρεκάλε» 227 και το «Οριόνε» 221. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μετά από ολιγοήμερη διακοπή των «ταξιδιών της απελπισίας», λόγω ισχυρών ανέμων, το μεταναστευτικό ρεύμα ξανάρχισε να αυξάνεται, αγγίζοντας τα επίπεδα των περασμένων εβδομάδων.

Εξάλλου οι ενώσεις Ιταλών αστυνομικών και στρατιωτικών συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τους πέντε Ιταλούς αστυνομικούς οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο τεστ της φυματίωσης. Πρόκειται για μέλη της αστυνομίας που είχαν εργασθεί στο λιμάνι της Κατάνης της Σικελίας, βοηθώντας στην αποβίβαση και εξακρίβωση της ταυτότητας χιλιάδων μεταναστών.
 Ετικέτες