Στη δημοσιότητα κατάλογος ονομάτων Χριστιανών εκτελεσθέντων στη Δυτική Συρία

Loading...


Μετά την απελυθέρωση της πόλεως Καργιατεΐν στη Δυτική Συρία και εκδίωξη μαχητών εδημοσιεύθησαν ονόματα των 21 Χριστιανών, εκτελεσθέντων από τους εξτρεμιστές. Η ηλικία των θυμάτων κυμαίνετο από 25 έως 73 έτη.

Είναι από τον αριθμό εκείνων των 250 χριστιανών κατοίκων Καργιατεΐν, των συλληφθέντων από τους ακραίους τον Αύγουστο 2015. Μέρος αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι στο διάστημα της χρονιάς, ενώ οι 50 αγνοούνται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων οι μαχητές δεν άφηναν τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν την πόλη και χρησιμοποιούσαν αυτούς ως ζωντανές ασπίδες.

Το τραγικό περιστατικό τούτο δεν είναι το πρώτο της σειράς παρομοίων περιστατικών. Μετά την απελυθέρωση των χριστιανικών πόλεων από τα στρατεύματα της Κυβερνήσεως της Συρίας εντοπίζονται συχνά οι μαζικοί τάφοι των εκτελεσθέντων χριστιανών. Π.χ. στο τέλος 2013 στη Συρικαή πόλη Σαντάντ ανακαλύφθηκαν πτώματα 45 εκτελεσθέντων χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικοπαίδων. Σε κάθε πόλη την οποία εγκαταλείπουν οι ακραίοι αφήνουν πίσω τους συλημένους ή κατεστραμμένους Ναούς και χριστιανικά προσκυνήματα.