Σκωτία: Τους έστειλαν στην φυλακή επειδή πέταξαν φέτες μπέικον σε τζαμί!

Loading...


Σε μια έφηβη κοπέλα και σε έναν 39χρονο άντρα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης, επειδή «βεβήλωσαν» ένα τζαμί πετώντας φέτες μπέικον!

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η 18χρονη Chelsea Lambie από το Paisley και ο Douglas Cruikshank από το Galashiels, είχαν αρνηθεί ότι είχαν συμπεριφερθεί με τρόπο απειλητικό που πιθανόν να προκάλεσε φόβο και αναστάτωση τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου του περασμένου έτους, όταν τύλιξαν φέτες μπέικον γύρω από τις κύριες λαβές στις πόρτες του Κεντρικού Τζαμιού στο Potterrow του Εδιμβούργου και έριξαν μπέικον στο χώρο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα είχε «ρατσιστικό υπόβαθρο».

O 34χρονος Usman Mahmood, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι: «Έμεινα έκπληκτος με αυτό το αστείο. Είναι εναντίον της κουλτούρας μας και της θρησκείας μας. Εμείς δεν τρώμε χοιρινό κρέας ούτε ακόμα και το αγγίζουμε.

Ένιωσα πολύ άσχημα βλέποντας αυτό το κρέας στον ιερό τόπο μου. Πληγώθηκα όταν είδα αυτό το κρέας που κρέμεται στο εσωτερικό του τεμένους στην περιοχή του προσκυνήματος. Ήταν πολύ ενοχλητικό».

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι «πολύ χειρότερη» αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι στο τζαμί. Υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος στην αίθουσα προσευχής εκείνη την ώρα.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος άντρας είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν το περιστατικό, ενώ η κοπέλα είναι μητέρα μικρού παιδιού, κάτι που φαίνεται δεν συγκίνησε το δικαστήριο.

Το οποίο την καταδίκασε σε 12 μήνες φυλακή. Θεώρησαν ώς «επιβαρυντικό» στοιχείο το ότι η νεαρή κοπέλα ανήκε στην οργάνωση «Scottish Defense League».

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι τον Δεκέμβριο του 2011, στο Leicester, νεαρές μουσουλμάνες με καταγωγή από την Σομαλία, υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισαν χωρίς λόγο να κλωτσάνε μια νεαρή λευκή Βρετανίδα απευθύνοντάς της ρατσιστικά επίθετα, όπως «σκοτώστε την λευκή τσούλα» και άλλα χειρότερα.

Το δικαστήριο της άφησε ελεύθερες, με την απίστευτη αιτιολογία ότι επειδή ήταν μουσουλμάνες δεν… είχαν συνηθίσει το αλκοόλ!