Ρωσικό ολοκαύτωμα στην Οδησσό – 38 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί από τους κυβερνητικούς σε κτίριο (βίντεο)

Loading...


Τραγωδία στην Οδησσό: Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ τουλάχιστον 38 ρωσόφωνοι κάηκαν ζωντανοί από πυρκαγιά σε κτίριο που στεγάζει εργατικά σωματεία, ύστερα από φωτιά που έβαλαν φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές και νεοναζιστές του «Δεξιού Τομέα».

Επιπρόσθετα τουλάχιστον 50 άτομα εκ των οποίων 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κιέβου.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στην Οδησσό όταν ρωσόφωνοι συγκρούστηκαν με εξτρεμιστικά στοιχεία και οπαδούς ομάδων από την Οδησσό και το Χάρκοβο αλλά και κυβερνητικούς διαδηλωτές.

Όπως αναφέρει το RT από βίντεο μέσα από το κτίριο των εργατικών σωματείων βρέθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 26 καμμένοι ρωσόφωνοι ακτιβιστές και αγνοούνται άλλοι 12 που θεωρούνται και αυτοί νεκροί.

«38 άνθρωποι είναι νεκροί — οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και κάηκαν και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ρωσόφωνοι ανέβηκαν στη στέγη του κτιρίου και οι δυνάμεις καταστολής μαζί με νοναζιστές του «Δεξιού Τομέα» έβαλαν φωτιά στο κτίριο.

Όλοι οι νεκροί φοράνε το χαρακτηριστικό σήμα του Αγίου Γεωργίου που σημαίνει ότι είναι ρωσόφωνοι…

Συνολικά 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα με τους τραυματίες να ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Είναι άγνωστο ακόμη το ποιοι έβαλαν τη φωτιά, με φιλορώσους και Ουκρανούς να αλληλοκατηγορούνται, ωστόσο, η τραγική αυτή εξέλιξη δείχνει ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και στην Οδησσό.

Μόνο στο Σλαβιάνσκ έχουν χάσει σήμερα μέχρι στιγμής τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, έξι αυτονομιστές πολίτες, αλλά και δύο στρατιωτικοί.Ετικέτες