Πυροβολισμοί και εισβολή Ρώσων σε ουκρανική βάση στην Κριμαία – Απήγαγαν τον διοικητή

Loading...


– Η Μόσχα ανακήρυξε την Κριμαία μια περιοχή υπό τον στρατιωτικό της έλεγχο
– «Ντού» Ρώσων στρατιωτιών στην αεροπορική βάση του Μπελμπέκ στην Κριμαία
– Πυροβολισμοί και εκρήξεις μόλις έληξε το τελεσίγραφο στους Ουκρανούς στρατιώτες να παραδοθούν
– Ένας Ουκρανός τραυματίστηκε
– Πήραν τον διοικητή και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία
– Εισβολή φιλορώσων και στη βάση Νοβοφεντόριβκα
Η Ρωσία ανακήρυξε επίσημα την Κριμαία υπό το στρατιωτικό της έλεγχο σήμερα, έστω κι αν απομονωμένες στρατιωτικές μονάδες πιστές στην Ουκρανία συνεχίζουν να μην παραδίδονται σε ορισμένες εγκαταστάσεις της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας.

Φιλορωσικές δυνάμεις μπήκαν νωρίτερα στην Αεροπορική Βάση Μπελμπέκ, κοντά στη Σεβαστούπολη.

Οι άνδρες διέσπασαν τον περιμετρικό φράκτη με δύο βαρέα οχήματα, ανέφερε ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στη χερσόνησο, σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ένα ασθενοφόρο μετέβη στη βάση μετά τις πληροφορίες ότι ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ σημείωσε ότι η βάση απελευθερώθηκε από τις «ξένες δυνάμεις».

«Τα ρωσικά στρατεύματα στο αεροδρόμιό μας μάς έδωσαν μία ώρα για να παραδοθούμε διαφορετικά θα ξεκινήσουν έφοδο. Δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι θα είναι αυτή η έφοδος», δήλωσε στο Reutres ο Όλεγκ Ποντοβάλοφ. Το τελεσίγραφο έληξε στις 1230 GMT.

Και αφού το τελεσ’ιγραφο έληξε, οι Ρώσοι εισέβαλαν στην αεροπορική βάση όπως είχαν προειδοποιήσει. Άνδρες με αυτόματα όπλα και θωρακισμένα οχήματα μπήκαν στη βάση σαν… θριαμβευτές. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν, μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης μετςφέρθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις σε άγνωστη τοποθεσία για συνομιλίες.

 

Στη διάρκεια της εφόδου τραυματίστηκε ένας Ουκρανός. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα επιστρέψει με ασφάλεια από τις συνομιλίες, ο ουκρανός συνταγματάρχης Τζουλίι Μαμτσούρ απάντησε: «Αυτό μένει να αποδειχτεί. Προς το παρόν, μεταφέρουμε όλα τα όπλα μας στην αποθήκη της βάσης».
{youtube}w_NQDD0B8oM{/youtube}Ετικέτες