Πούτιν σε Κάμερον: «Σταματήστε τη βία των νεοναζί στην Ουκρανία»!

Loading...


Να διακόψει η Δύση την «υπόγεια» στήριξή της στους νεοναζιστές της Ουκρανίας φαίνεται ότι ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν, ώστε να σταματήσουν οι βίαιες επιθέσεις και τα πογκρόμ των καθολικών, γερμανικής καταγωγής Ουκρανών, κατά των ρωσωφώνων και άλλων ορθόδοξων μειονοτήτων στην Ουκρανία.

Αυτό έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Το εντυπωσιακό είναι, ότι, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του Κάμερον, προκειμένου να συζητήσει με τον Πούτιν την «αύξηση της έντασης κυρίως στην περιοχή της Κριμαίας» – προφανώς ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλησε να ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο να μην… επέμβει στην Κριμαία!

Όμως το αποτέλεσμα της επικοινωνίας ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περίμενε ο κ. Κάμερον, τον οποίο φαίνεται ότι έβαλε στη θέση του… δεόντως ο κ. Πούτιν!

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε με τον Ντέιβιντ Κάμερον ότι οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Ουκρανία είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλισθεί ένα θετικό μέλλον για τη χώρα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και στο πλαίσιο της αντιπαλότητας με την κομμουνιστική ΕΣΣΔ, η βρετανική MI5 συνεργάστηκε με διπλούς ανατολικοευρωπαίους πράκτορες από όλες τις χώρες της ΕΣΣΔ, οι οποίοι ήταν πρώην ναζί που είχαν πολεμήσει ή συνεργαστεί με τα SS του Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονταν και Ουκρανοί ναζί, γερμανικής καταγωγής, αρκετοί από τους οποίους πιθανόν να ζουν ακόμα σήμερα στην Ουκρανία… Οι πράκτορες αυτοί, είτε στρατολογούνταν κατ’ ευθείαν από τους Βρετανούς και στέλλονταν να διεισδύσουν στις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες, είτε οι ίδιοι αυτομολούσαν, σαν προδότες, στους Βρετανούς, παίζοντας ρόλο διπλών πρακτόρων…Ετικέτες